aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο «δράκος» στο δικό της παραμύθι

Ομόνοια: Ο «δράκος» στο δικό της παραμύθι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Εάν ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου «η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα δίνει τίτλους» ισχύει η Ομόνοια δικαιούται να ελπίζει βάσιμα στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2010. Οι πράσινοι με μόλις 13 γκολ παθητικό διαθέτουν μακράν του δεύτερου την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος με μπροστάρη τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας από την αρχή της σεζόν είναι κομβικός στην πορεία του «τριφυλλιού» με καθοριστικές επεμβάσεις, όπως ήταν για παράδειγμα η απόκρουση στο τετ α τετ με τον Βαγγέλη Μάντζη, στον προχθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό με το σκορ στο 0-0.

Ο 33χρονος πορτιέρε διατήρησε ανέπαφη την εστία του και στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος της Ομόνοιας μέσα στον Φεβρουάριο, έφτασε τις 15 στο πρωτάθλημα και τις 19 στη σεζόν σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Οι επιδόσεις του ύψους 1,97μ. τερματοφύλακα είναι εντυπωσιακές και συγκρίνονται μόνο με την κορυφαία σεζόν της καριέρας του στην Πόρτο. Τη σεζόν 2014-15 ο… Άγιος Φαμπιάνο είχε κρατήσει το μηδέν παθητικό για τους «δράκους» σε 24 από τα 38 παιχνίδια που υπερασπίστηκε την εστία τους. Απομένουν άλλα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και από ένα έως τέσσερα στο Κύπελλο με τον θηριώδη τερματοφύλακα της Ομόνοιας να χρειάζεται άλλες πέντε απαραβίαστες εστίες για να καταρρίψει το προσωπικό ρεκόρ καριέρας.

Όταν επέλεγαν στο «τριφύλλι» τον Φαμπιάνο, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Ουζόχο και Παναγή τον Οκτώβρη του 2019, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος των πρασίνων δεν περίμενε ότι ο έμπειρος Βραζιλιάνος θα ήταν, κατά πολλούς, η πιο καθοριστική μετεγγραφή των πρασίνων επί εποχής Σταύρου Παπασταύρου. Το ιστορικό της μετεγγραφής του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, όπως το διηγήθηκε ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της Ομόνοιας Σίμος Ταραπουλούζης, αποδεικνύει πως η Ομόνοια βρήκε τον τυχερό αριθμό στο λαχείο. «Το τελευταίο του συμβόλαιο στην Πόρτο ήταν 1.100.000 ευρώ το χρόνο. Δεν χρειάζεται να πούμε με πόσα ήρθε κοντά μας. Αν το διαιρέσουμε διά εννέα ή διά δέκα μπορεί να το βρούμε. Επιδίωκε να βρει ομάδα σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα, όμως τελείωσε η μετεγγραφική περίοδος κι έμεινε άνεργος», ήταν η σχετική τοποθέτηση και μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν ήταν σκληρός διαπραγματευτής στο οικονομικό. «Παρά να είναι άνεργος στην Πορτογαλία επέλεξε να έρθει κοντά μας. Δεν ήταν ιδιαίτερο δύσκολο να τον πείσουμε να έρθει κοντά μας. Νομίζω ότι ο ατζέντης του τον έπεισε εύκολα. Ούτε καν σε διαπραγμάτευση οικονομική δεν μπήκαμε. Μας είπε “πόσα μπορείτε να δώσετε”; Του είπαμε πόσα μπορούμε, μπήκε στο αεροπλάνο και ήρθε».

Το περασμένο Καλοκαίρι η Ομόνοια «έδεσε» με συμβόλαιο έως το Καλοκαίρι του 2022 τον Φαμπιάνο. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα παιχνίδια με Ολυμπιακό Πειραιώς και ΠΑΟΚ δεν πέρασαν απαρατήρητες και ήδη ήχησαν μετεγγραφικές «σειρήνες» από την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ