aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: O Μπεργκ ξεπέρασε τον εαυτό του, ο Ντι Μπέλο και η πίεση

Ομόνοια: O Μπεργκ ξεπέρασε τον εαυτό του, ο Ντι Μπέλο και η πίεση

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η απόφαση του Χένινγκ Μπεργκ να μην κάνει καμία αλλαγή στο ντέρμπι με την ΑΕΛ (1-1) συζητείται, όπως είναι λογικό, έντονα στις τάξεις των φίλων της Ομόνοιας. Ο Νορβηγός ξεπέρασε τον εαυτό του στο Τσίρειο, καθώς για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διστακτικότητα ή η εμμονή του Μπεργκ να μην προχωρεί σε κινήσεις από τον πάγκο γίνεται μέγα θέμα συζήτησης. Μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους επίσημους λογαριασμούς της Ομόνοιας αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι οι οπαδοί του «τριφυλλιού» σχολιάζουν αρκετά την απόφαση του Νορβηγού να μην προχωρήσει σε καμία διορθωτική κίνηση από τον πάγκο.

Σε 20 ματς στον πάγκο του τριφυλλιού ο Μπεργκ εξάντλησε εφτά φορές και τις τρεις αλλαγές, οκτώ φορές πραγματοποίησε δύο κινήσεις, τέσσερις προχώρησε σε μια αλλαγή και μία έμεινε αδρανής. «Δεν χρειαζόταν να αλλάξω κάτι, ένιωθα ότι θα ερχόταν το γκολ. Δεν έβλεπα κούραση στους παίκτες. Πιστεύω ότι σε εκείνο το σημείο έπαιζαν οι καλύτεροι», ήταν η απάντηση του Νορβηγού σε ερώτηση που του έγινε για να εξηγήσει το σκεπτικό του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: H επαναλαμβανόμενη «αμαρτία» και οι μηδέν αλλαγές!

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν γνωρίζει αν η Ομόνοια θα κέρδιζε είτε ο Μπεργκ έκανε μία αλλαγή, είτε δύο, είτε τρεις. Όμως, δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που δεν θα έπαιρνε το ζητούμενο σε ένα παιχνίδι και δεν θα υπήρχε μουρμούρα για τον προπονητή εάν δεν έκανε καμία αλλαγή. Άλλωστε, οι αλλαγές είναι το μεγαλύτερο «όπλο» ενός προπονητή για να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Η διαιτησία και η πίεση

Η Ομόνοια διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Μάρκο ντι Μπέλο. Φωνές ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου και από πλευράς ΑΕΛ, όμως είναι αλήθεια πως στις κρίσιμες φάσεις ο Ιταλός δεν σφύριξε… Ομόνοια. Στο 14’ ο Μεντόγεβιτς φαίνεται να ανατρέπει χαμηλά τον Ακιντόλα, ενώ στο 86’ καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ του Ντάρμπισαϊαρ και στην εξέλιξη της φάσης ο Νιγηριανός ακραίος επιθετικός των πρασίνων σκόραρε. Στις επαναληπτικές προβολές δεν φαίνεται να υποπίπτει σε φάουλ ο Άγγλος φορ.

Διαβάστε επίσης:

Οι πράσινοι για τρίτη φορά φέτος «κολλάνε» ισοπαλία μετά από ήττα και σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος έχασαν πέντε από τους έξι διεκδικούμενους βαθμούς, με αποτέλεσμα να μείνουν στο -4 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση και είδαν τον τρίτο ΑΠΟΕΛ να πλησιάσει στον ένα βαθμό. Η Ομόνοια καλείται να δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα, να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της πίεσης και να παρουσιαστεί το ίδιο απαιτητική και ικανή στο τελευταίο και πιο καθοριστικό κομμάτι του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ