aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Μπεργκ το ’πε… κι έγινε!

Ομόνοια: Ο Μπεργκ το ’πε… κι έγινε!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η εικόνα της Ομόνοιας στα φιλικά που έγιναν στην Πολωνία, ήταν χλωμή και σε γενικές γραμμές προβλημάτισε. Βεβαίως, τότε ήταν νωρίς για να κριθεί αυστηρά. Όχι πως τώρα, μετά το φιλικό με την Ανόρθωση, αλλάζει κάτι. Άλλωστε, μια νέα ομάδα θα είναι σε θέση να κριθεί εφόσον δώσει τουλάχιστον 4-5 επίσημα ματς. Την ίδια ώρα, όμως, δεν μπορεί να παραγνωριστεί η θετική παρουσία της Ομόνοιας στο φιλικό με την Ανόρθωση, που ήταν πολύ διαφορετική απ’ αυτήν των φιλικών στην Πολωνία, τουλάχιστον των δύο που είχε τη δυνατότητα ο κόσμος να παρακολουθήσει.

Η προχθεσινή εικόνα της Ομόνοιας ήλθε να δικαιώσει και να επιβεβαιώσει τα όσα είχε επισημάνει ο Χένινγκ Μπεργκ με το τέλος του βασικού σταδίου προετοιμασίας, προ δεκαπενθημέρου. Τι είχε πει; «Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν θα πρέπει να είμαστε κοντά σε απόδοση στο τι προσδοκούμε να παρουσιάζουμε και να κάνουμε στο πρωτάθλημα». Και όντως, η Ομόνοια ήταν αλλαγμένη στο καλύτερο. Και πρόσθεσε τότε ο Νορβηγός προπονητής, «πιστεύω πως ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει μέρος της αγωνιστικής μας φιλοσοφίας κυρίως στα τελευταία δύο φιλικά μας παιχνίδια».

Γενικώς, άρεσε η νέα Ομόνοια που σχεδιάζει ο Μπεργκ. Γιατί άρεσε; Για τη φιλοσοφία στο παιχνίδι της, αυτή που θέλει να βλέπει ο Ομονοιάτης. Άλλωστε γι’ αυτό επιλέγηκε ο συγκεκριμένος προπονητής από τον Λάρκου, επειδή ταιριάζει στο DNA μιας μεγάλης ομάδας που πάντοτε στοχεύει στο επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλοντας να το συνδυάσει με νικηφόρα αποτελέσματα. Μάλιστα, τα πλείστα εγκωμιαστικά σχόλια του κόσμου της Ομόνοιας επικεντρώνονται στον προπονητή, που μετά τους ποδοσφαιριστές του κερδίζει νωρίς και τους οπαδούς της ομάδας του. Αρκετοί, μάλιστα, με σχόλια στα social media, τονίζουν: «Επιτέλους βρήκαμε προπονητή».

Προχθές, η Ομόνοια δημιούργησε ευκαιρίες με διάφορους τρόπους, είχε καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, έβγαζε αρκετούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση, ενώ την ίδια ώρα ήταν πειθαρχημένη με καλές επιστροφές. Της έλειψε το γκολ, για το οποίο στο «τριφύλλι» δείχνουν να μην ανησυχούν αφού θεωρούν πως, από τη στιγμή που η ομάδα δημιουργεί, θα βρει και τους τρόπους να σκοράρει. Επενδύει στην επάνοδο του Ντέρμπισαϊρ αλλά και στην προσθήκη επιθετικού, με τις κινήσεις που γίνονται να εστιάζονται σε πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή.

Σχεδόν όλοι οι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές είχαν θετική παρουσία, με τους Μποτεάκ και Ορτέγα να επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι εντάχθηκαν αργοπορημένα στις προπονήσεις και θέλουν τον χρόνο τους. Αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Χεν Έζρα. Ο Ισραηλινός εξτρέμ «φώναξε» πως ήλθε για να προσδώσει σημαντικά στοιχεία στην επίθεση, με την ποιότητα, την ταχύτητα και την διεισδυτικότητά του.

Εφόσον η εικόνα που είδε ο κόσμος της ομάδας στο φιλικό με την Ανόρθωση, είναι αυτή που θα παρουσιάσει η Ομόνοια και στις επίσημες υποχρεώσεις της και όσο κυλά ο χρόνος θα βελτιώνεται, τότε ναι, ο κόσμος της μπορεί να κάνει όνειρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ