aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣΟμόνοια: Ο Μπεργκ ήταν πρώτος σε όλη την Ευρώπη!

Ομόνοια: Ο Μπεργκ ήταν πρώτος σε όλη την Ευρώπη!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Άβυσσος η ψυχή του οπαδού… Αποθεώνει, ανεβάζει και ανεβαίνει (μαζί) στους εφτά ουρανούς στην επιτυχία και απογοητεύεται και ρίχνει στα τάρταρα στην αποτυχία. Παρά το γεγονός ότι η απόσταση της νίκης από την ήττα, είναι – δεν είναι, μια στραβοκλοτσιά, τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα που χάνεται ο έλεγχος και μαζί η καθαρή ματιά.

Η Ομόνοια είναι το πιο πρόσφατο -χαρακτηριστικό- παράδειγμα. Επί Χένινγκ Μπεργκ πέτυχε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της Ιστορίας της, αφού συμμετέχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κι ολόκληρο το οικοδόμημα των «τριφυλλοφόρων» «τρελάθηκε». Άκουσα με τα τ’ αυτιά μου καμιά δεκάρια φιλοξενούμενους μας στον «Active 107,4 & 102,5» να λένε ότι «πρέπει να του δοθούν τα κλειδιά του Ηλίας Πούλλος», ότι «πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιό του μέχρι το 2030», ότι «ο Παπασταύρου πρέπει να τον κρατήσει στην Ομόνοια μέχρι να γεράσει» και άλλα παρόμοια.

Τις τελευταίες ώρες, τα ίδια άτομα εκφράζουν… επιφυλάξεις για τη φιλοσοφία του Νορβηγού τεχνικού και εισηγούνται -εν ολίγοις- να του τραβήξουν το αυτί. Με ισχυρότερο επιχείρημα ότι στον αγώνα με τον Ερμή, έβλεπε τον χρόνο να περνά και δεν έκανε αλλαγές, ενώ είχε δικαίωμα να κάνει πέντε.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι ευθύνες… παντού

Είναι αλήθεια ότι ο Μπεργκ δεν τα πάει καλά με τις… αλλαγές. Αυτό, όμως, το ξέραμε από τις πρώτες μέρες στον πάγκο των πρασίνων. Υπήρχε ματς στην περσινή περίοδο που δεν έκανε ούτε μία αλλαγή κι η ομάδα του δεν κέρδισε! Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών CIES που εδρεύει στην Ελβετία, στην περσινή περίοδο, απ’ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Ομόνοια είχε το μικρότερο ποσοστό σε λεπτά συμμετοχής των παικτών που έρχονται από τον πάγκο, μόλις 3%! Ο Μπέργκ ήταν πέρυσι πρώτος σε όλη την Ευρώπη, στις… μη αλλαγές και κάποιοι ανακάλυψαν στο καλημέρα του Δεκέμβρη ότι δεν ταιριάζει η φιλοσοφία τους. Λίγη συνέπεια και πρωτίστως συνετή ματιά, δεν έβλαψε ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ