aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Μπασιρού δηλώνει «παρών», πολλά τα διλήμματα του Φερέρα

Ομόνοια: Ο Μπασιρού δηλώνει «παρών», πολλά τα διλήμματα του Φερέρα

Έχουν περάσει περισσότερο από δύο μήνες από την τελευταία εμφάνιση του Φουάντ Μπασιρού με τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Ο διεθνής μέσος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην αναμέτρηση της Ομόνοιας με αντίπαλο την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (4-0) στις 18 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, τραυματίστηκε αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα της χώρας του σε ματς προετοιμασίας για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η αποθεραπεία του σε ένα μυϊκό τραυματισμό δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε και σε συνδυασμό με μια υποτροπή, απείχε από τη δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η απουσία του στοίχισε πολύ ακριβά. Έλειψε από επτά αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους οι πράσινοι είχαν απολογισμό τρεις νίκες, τρεις ήττες και μια ισοπαλία, καθώς επίσης και από τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ισάριθμες ήττες.

Ο ποδοσφαιριστής από τα Νησιά Κομόρες είναι, πλέον, στη διάθεση του Γιανίκ Φερέρα και δεν αποκλείεται να πάρει λεπτά συμμετοχής στο κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Έχει και την εμπειρία και τις παραστάσεις να βοηθήσει  την ομάδα του στην προσπάθεια για βαθμολογική άνοδο. Θεωρείται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να είναι στην αρχική ενδεκάδα (επικρατέστεροι για τη μεσαία γραμμή είναι οι Κούσουλος, Χαραλάμπους και Κασάμα), αλλά ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα έχει πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

Οι «τριφυλλοφόροι» συνέχισαν την προετοιμασία τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού θα απουσιάζουν μόνο οι Φαμπιάνο και Ζαχαρίου. Είναι, πάντως, διάχυτη η αισιοδοξία ότι μπορούν να φτάσουν στο τρίποντο που θα τους δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Ο Φερέρα, έχει πολλές επιλογές και τα διλήμματα για την αρχική ενδεκάδα είναι πολλά σε όλες τις γραμμές. Θα περιμένει μέχρι την αυριανή τελευταία προπόνηση και θα πάρει τις αποφάσεις του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ