aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Αυγουστή έκανε το 2-1 σε τελικούς και δεν εξαρτάται από κανέναν τεχνικό διευθυντή!

Ομόνοια: Ο Αυγουστή έκανε το 2-1 σε τελικούς και δεν εξαρτάται από κανέναν τεχνικό διευθυντή!

Σύνθημα στα χείλη των φίλων της Ομόνοιας έγινε το βράδυ της Τετάρτης (25/5) ο Σωφρόνης Αυγουστή. Και όχι άδικα. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» αναγνωρίζουν τη μεγάλη συνεισφορά του Κύπριου τεχνικού στην κατάκτηση του κυπέλλου. Άλλωστε, όταν ανέλαβε το «τριφύλλι» ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και στα πρόθυρα να υψώσει λευκή σημαία.

Με το πάθος, τον αυθορμητισμό και την ικανότητά του να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές, ο 46χρονος προπονητής κατάφερε να γυρίσει τον διακόπτη. Με το «καλημέρα» της θητείας του στο «Ηλίας Πούλλος» κέρδισε το πρώτο στοίχημα, αφού η Ομόνοια απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του κυπέλλου. Ακολούθως κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Πάφος FC και αφού έφτασε στην πηγή κατάφερε να ξεδιψάσει με την κατάκτηση του 16ου κυπέλλου στην ιστορία της.

Ήταν ο τρίτος τελικός κυπέλλου στην προπονητική καριέρα του Σωφρόνη Αυγουστή και δεύτερος κερδισμένος. Ως προπονητής του Απόλλωνα κατέκτησε το κύπελλο της σεζόν 2016-17 με νίκη 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ, με «χρυσό» σκόρερ τον Βινίσιους. Ένα χρόνο αργότερα, γεύτηκε το πικρό ποτήρι της ήττας σε τελικό κυπέλλου. Η ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1 στο ΓΣΠ και άφησε την ομάδα της Λεμεσού χωρίς τρόπαιο, αν και διεκδίκησε και τους δύο τίτλους.

Αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του Σιμόν Μαρτσίνιακ στον χθεσινό τελικό με την ΑΕΛ ο Αυγουστή ξέσπασε και δάκρυσε από τη χαρά του. Ήταν η στιγμή της δικαίωσης. Και μαζί της επιβεβαίωσης ότι κέρδισε με το σπαθί του τη θέση στον πάγκο της Ομόνοιας και για την επόμενη σεζόν. Το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» έχει ισχύ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όμως, κακά τα ψέματα, όταν ντυνόταν στα πράσινα τον περασμένο Φεβρουάριο ήξερε πως το μέλλον του στο Γέρι θα κρινόταν από την πορεία της ομάδας στο τετράμηνο παρουσίας του στην τρέχουσα σεζόν.

Η επίσημη Ομόνοια σε κάθε δημόσια τοποθέτησή της το προηγούμενο διάστημα δήλωνε πως ο νέος τεχνικός διευθυντής θα ήταν ο κριτής των πάντων στο «Ηλίας Πούλλος» για την επόμενη ημέρα. Πλέον, τα… κόζια έχουν αλλάξει χέρια και ο τεχνικός διευθυντής που θα προσληφθεί (εάν θα προσληφθεί) θα έχει ως δεδομένο πως θα συνεργαστεί με τον Σωφρόνη Αυγουστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ