aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΟμόνοια: Ο αρχηγός τους βγάζει «ασπροπρόσωπους»

Ομόνοια: Ο αρχηγός τους βγάζει «ασπροπρόσωπους»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Επέστρεψε στην ομάδα όπου άρχισε τα πρώτα του καλαθοσφαιρικά βήματα με σκοπό να την καθιερώσει στα μεγάλα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Ο λόγος για τον αρχηγό της καλαθοσφαιρικής Ομόνοιας, Γιώργο Νεοφύτου, ο οποίος διανύει ίσως την καλύτερη και πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του.

Ο προπονητής της ομάδας, Νικόλας Παπαδόπουλος έπεισε (το καλοκαίρι) τον Νεοφύτου να αφήσει τον Κεραυνό με σκοπό να ηγηθεί της φετινής προσπάθειας της Ομόνοιας στην πρώτη κατηγορία. Και ο Κύπριος κόμπο γκαρντ, όχι μόνο τον βγάζει «ασπροπρόσωπο» αλλά πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις που οδηγούν την Ομόνοια σε τεράστιες νίκες (η πιο μεγάλη νίκη έγινε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ).

Ο 36χρόνος γκαρντ είναι όλο και καλύτερος, αφού στο τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ είχε εντυπωσιακή παρουσία τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η άμυνα ήταν πάντοτε το προσόν του Νεοφύτου, καθώς είναι εδώ και χρόνια από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς τους πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, στην Ομόνοια αρχίζει να δείχνει και τις επιθετικές του αρετές, καθότι στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ σκόραρε 11 πόντους (4/5 2π και 1/2 3π).

Σίγουρα στο στρατόπεδο των πρασίνων, είναι ευχαριστημένοι από τις εμφανίσεις του αρχηγού τους, ωστόσο πιστεύουν ότι στη συνέχεια θα μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ