aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο ακούραστος Λέτσγιακς και ο Λοΐζου το «μηχανάκι»

Ομόνοια: Ο ακούραστος Λέτσγιακς και ο Λοΐζου το «μηχανάκι»

Ούτε 20, ούτε 25, αλλά 30 συνολικά ποδοσφαιριστές πρόλαβαν να αγωνιστούν στην Ομόνοια κατά το τρέχον πρωτάθλημα. Κάτι που αυτομάτως καταδεικνύει ξεκάθαρα πως η ομάδα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση της ιδανικότερης αγωνιστικής «ταυτότητας» και πρωτίστως, μόνο εύκολη δεν είναι η διαδικασία κάλυψης των αναγκών που προέκυπταν από τις ομολογουμένως πάρα πολλές απουσίες.

Ενδεικτικό είναι το στατιστικό που λέει ότι δεν είναι τερματοφύλακας ο πρώτος ή ακόμα και ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής. Ο Γιαν Λέτσγιακς βρίσκεται στην κορυφή, αποτελώντας τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού» που έσπασε το φράγμα των 2.000 λεπτών. Συγκεκριμένα, το κοντέρ του Τσέχου δυναμικού ακραίου αμυντικού «γράφει» 2.130, απόρροια 22 αγώνων στο αρχικό σχήμα και 1 ως αλλαγή. Εν ολίγοις, μονάχα σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος δεν έπαιξε, σύμφωνα με τους αριθμούς που καταγράφει η ΚΟΠ. Πέτυχε 3 τέρματα, όσα και ο επιθετικός Μάρκο Τσέποβιτς, ο οποίος φιγουράρει στην 7η μόλις θέση.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Λοΐζος Λοΐζου. Ο 18χρονος άσος βρέθηκε στις αρχικές επιλογές του προπονητή σε 19 ματς και σε άλλα 3 πέρασε ως αλλαγή, με τον συνολικό χρόνο να ανεβαίνει στα 1.786 λεπτά. Πολύ περισσότερο από την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα, όπου έκλεισε με 1.441, γράφοντας εν κατακλείδι την καλύτερη επίδοση. Δόθηκαν μαζεμένες ευκαιρίες στον νεαρό εξτρέμ, ο οποίος έχει βλέψεις για να ακολουθήσει τον Μαρίνο Τζιωνή. Δηλαδή, να πάρει μετεγγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Στο τρίτο σκαλοπάτι της εν λόγω κατάταξης συναντούμε τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο που πέρασε από τραυματισμό και τον πήρε πίσω από πλευράς απόδοσης σε σχέση με πέρσι, έχει μετρήσει μέχρι στιγμής 1.532 λεπτά. Ακολουθεί ο Μιξ Ντίσκερουντ με 1.490 λεπτά και την πρώτη πεντάδα κλείνουν δύο αμυντικοί. Ο λόγος για τους Τόμας Χούμποτσαν και Άνταμ Λανγκ με 1.449 και 1403 λεπτά, αντιστοίχως.

Άλλοι οκτώ ποδοσφαιριστές κατάφεραν να «γράψουν» τετραψήφιο αριθμό λεπτών. Αναφερόμαστε στους Μάρκο Τσέποβιτς (1.329), Αμπντουλαχί Σέχου (1.229), Εκτορ Γιούστε (1.213), Φουάντ Μπασιρού (1.212), Ανδρόνικο Κακουλή (1.203), Ζόρντι Γκόμεθ (1.169), Φώτη Παπουλή (1.151) και Μαρίνο Τζιωνή (1.051). Από εκεί και πέρα «ξεχωρίζει» ο χρόνος συμμετοχής του Νικόλα Παναγιώτου (931), αλλά και των δύο παικτών που είχαν αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. Και δεν είναι άλλοι από τους Παναγιώτη Ζαχαρίου (713) και Πάρη Ψάλτη (694). Κάπως έτσι, λοιπόν, κλείνει η 17άδα για το φετινό «τριφύλλι» όσον αφορά, πάντοτε, στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ