aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο αγώνας δρόμου του Γκόμες και το… παράθυρο των μετεγγραφών

Ομόνοια: Ο αγώνας δρόμου του Γκόμες και το… παράθυρο των μετεγγραφών

Σε όλο το σημερινό ρεπορτάζ που απασχολεί τους φίλους της Ομόνοιας αναφέρθηκε ο Αντρέας Δημητρίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου των πρασίνων, μίλησε για την ήττα από την Πάφο και την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας, την ετοιμότητα των Γκόμες και Μποτεάκ, τον κόσμο και άφησε ανοιχτό το παράθυρο ενίσχυσης την μετεγγραφική περίοδο του Ιανουάριου.

Για την ήττα από την Πάφο: «Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό. Αξιολογήσαμε την εμφάνιση, είδαμε τα θετικά και τα λάθη μας και δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε. Το ίδιο κάναμε και μετά τις νίκες στις πρώτες αγωνιστικές. Αυτό που αλλάζει είναι το συναίσθημα που είναι διαφορετικό μετά από νίκες και διαφορετικό μετά από ήττες. Εστιάζουμε στην διαχείριση και προσδοκούμε ότι η αντίδραση σε όλη τη σεζόν θα είναι αυτή που πρέπει».

Για το πώς αξιολογείται η μέχρι τώρα πορεία: «Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Θα έπρεπε να κερδίσουμε την ΑΕΚ και τουλάχιστον να μη χάναμε από την Πάφο. Αναμφίβολα για μια ομάδα που κτίστηκε ξανά το καλοκαίρι η εικόνα που παρουσιάσαμε στα πρώτα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Επιθετικά έχουμε δείξει αρετές, πετύχαμε όμορφα γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση, έχουν σκοράρει αρκετοί παίκτες, φτιάχνουμε σχετικά εύκολα φάσεις και προϋποθέσεις για γκολ και παρουσιάσαμε σε καλά επίπεδα χημεία ως σύνολο, πάντα σε σχέση με το γεγονός ότι έγιναν 15 μετεγγραφές το καλοκαίρι. Τα τρία από τα πέντε κρατήσαμε το μηδέν παθητικό. Μας στοίχησαν βαθμούς κάποια κενά διαστήματα, βέβαια αυτό το στοιχείο ίσως να είναι φυσιολογικό να εμφανίζεται σε μία νέα ομάδα».

Για τους τραυματισμούς και το αγωνιστικό: «Ο Μίκου θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση, ανάλογα θα ενημερωθούμε από τους ιατρούς και την ακριβή περιόδο που θα παραμείνει εκτός δράσης. Θα είναι περίπου εκτός για 4-6 εβδομάδες. Ο Βίτορ (σ.σ Γκόμες) έχει πρόβλημα στον προσαγωγό και θα επανεκτιμηθεί από εβδομάδας και θα δούμε αν θα προλάβει την αναμέτρηση με την Ανόρθωση. Ο Μποτεάκ προπονείται κανονικά και είναι στην διάθεση του προπονητή».

Για τον κόσμο: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την στήριξη. Εάν είναι κάτι που ξεχωρίζει έντονα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι η παρουσία του κόσμου της Ομόνοιας. Έχουμε μέσο όρο στα εντός έδρας παιχνίδια μας 9500 εισιτήρια, εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια στα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΚ και την Πάφο, ενώ στο Μακάρειο γέμισε η κερκίδα που μας φιλοξενούσε. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες. Όλες οι προσπάθειες και όλες οι ενέργειες που γίνονται έχουν ως στόχο ο κόσμος να είναι χαρούμενος και περήφανος για την Ομόνοια. Θέλουμε να τον καλέσουμε να συνεχίσει στο πλευρό της ομάδας, σε κάθε αγώνα, καθώς αυτός είναι η μεγάλη της δύναμη.

Για τις προοπτικές της Ομόνοιας: «Εάν είναι κάτι που όλοι συμφωνούμε, είναι η ποιότητα και η προοπτική που φαίνεται ότι έχει η ομάδα. Και δεν εννοούμε μόνο όσο αφορά την αγωνιστική της παρουσία, αλλά ευρύτερα τον τρόπο που λειτουργεί ο Σύλλογος και οι συνθήκες που υπάρχουν. Υπάρχει πολύ καλή προοπτική για την Ομόνοια. Είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί ένα ρόστερ με ποιότητα και χημεία. Επιπλέον, υπάρχει ο μηχανισμός που εργάζεται με στόχο την συνεχή ενίσχυση και βελτίωση της στελέχωσης της ομάδας. Γενικά υπάρχουν οι συνθήκες σε όλα τα επίπεδα, ώστε σταδιακά να δημιουργήσουμε αυτό που όλοι θέλουμε, την Ομόνοια όπως πρέπει να είναι. Από εκεί και πέρα θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και δουλεύουμε με σοβαρότητα, αφοσίωση και υπευθυνότητα για να υλοποιήσουμε τους φετινούς μας στόχους».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης τον Ιανουάριο: «Όλα τα αγωνιστικά ζητήματα αξιολογούνται από τους υπεύθυνους για τέτοια ζητήματα. Υπάρχουν στην ομάδα επαγγελματίες, άνθρωποι του ποδοσφαίρου, με γνώσεις, εμπειρίες και ικανότητες, που αξιολογούν όλα τα αγωνιστικά δεδομένα με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ομάδας. Είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα σε ομάδες που κτίζονται σχεδόν από το μηδέν, να παρουσιάζονται ζητήματα που χρίζουν βελτίωσης. Από εκεί και πέρα μέσα από την καθημερινή διαδικασία που ακολουθείται στην ομάδα, ο στόχος είναι να βελτιωνόμαστε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ