aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: O 36άρης Χούμποτσαν κερδίζει (ακόμα) συμβόλαια

Ομόνοια: O 36άρης Χούμποτσαν κερδίζει (ακόμα) συμβόλαια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο Τόμας Χούμποτσαν αποκτήθηκε από την Ομόνοια το Καλοκαίρι του 2019. Οι πράσινοι πρόσφεραν, λόγω ηλικίας, μονοετές συμβόλαιο στον Σλοβάκο διεθνή ο οποίος αν και ήταν στη σκιά των Μαυρία, Λούφτνερ και Λανγκ όποτε κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του το έπραξε αξιοπρεπώς είτε ως δεξί μπακ, είτε ως κεντρικός αμυντικός ακόμα και ως αριστερός μπακ.

Στο «τριφύλλι» από την πρώτη στιγμή εκτίμησαν την ποιότητα, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του Χούμποτσαν και γι’ αυτό άλλωστε ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν το περασμένο Καλοκαίρι να υπογράψουν ανανέωση συμβολαίου. Ακολουθώντας την ίδια συνταγή η Ομόνοια πρόσφερε στον ποδοσφαιριστή μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Χούμποτσαν δικαίωσε τον Χένινγκ Μπεργκ για την επιλογή του να τον κρατήσει στο «Ηλίας Πούλλος». Ο… πιστός στρατιώτης του Νορβηγού προπονητή κατέγραψε 29 εμφανίσεις (20 στο πρωτάθλημα, πέντε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και 4 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Άρχισε τη σεζόν ως δεξί μπακ, ενώ με την ενσωμάτωση του Σέχου στην ομάδα και την καθιέρωση του Νιγηριανού στο δεξί άκρο της άμυνας ο Χούμποτσαν κατάφερε να σπάσει το δίδυμο Λούφτνερ – Λανγκ, κερδίζοντας τη φανέλα βασικού από τον Ούγγρο.

Οι 65 συμμετοχές του στην εθνική Σλοβακίας, οι 21 συμμετοχές σε αγώνες ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και οι 22 σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ μαρτυρούν την ποιότητα του Χούμποτσαν ο οποίος κυνηγά άλλο ένα παράσημο στην καριέρα του, το πρωτάθλημα Κύπρου. Και παρόλο που οσονούπω θα κλείσει τα 36 χρόνια ζωής είναι έτοιμος να κερδίσει άλλο ένα συμβόλαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ