aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Nα «τη δει» αλλιώς…

Ομόνοια: Nα «τη δει» αλλιώς…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πορεία που έχει λίγο ή πολύ κοινά χαρακτηριστικά ακολούθησαν τις πρώτες εννιά αγωνιστικές του Πρωταθλήματος Cyta Ομόνοια και Ανόρθωση, με αποτέλεσμα να ισοβαθμούν με 12 βαθμούς. Ξεκίνησαν με υψηλές προσδοκίες, μάλιστα για την αντίπαλο του «τριφυλλιού» έφθαναν μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως νωρίς η διαφορά από την κορυφή βρέθηκε στους 10 βαθμούς.

Τα ντέρμπι, κυρίως, είναι αυτά που πλήγωσαν τις δυο ομάδες, που θα τεθούν αντιμέτωπες την Κυριακή στο ΓΣΠ (17:00). Η Ομόνοια έχασε και τα τρία που έδωσε (ΑΕΚ, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ), ενώ η Ανόρθωση νίκησε ένα (Απόλλων) και έχασε επίσης τρία (ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ).

Αυτό που θα επιδιώξει το «τριφύλλι» στον μεταξύ τους αγώνα είναι να ξεκολλήσει από την κοινή πορεία, να «τη δει» αλλιώς και να χαράξει μια διαφορετική πορεία που να ανταποκρίνεται στις αρχικές προσδοκίες όλων στον σύλλογο. Φθάνοντας στην επιτυχία, θα βρεθεί στο +3 από την Ανόρθωση, θα πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται και θα εφοπλιστεί με δύναμη για τη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: «Έκανα χάρη στον Αλμπίν, καλύτερα να σιωπήσει»

Κι όντως, η πορεία της Ομόνοιας μπορεί να τεθεί σε άλλη βάση με νίκη την Κυριακή, αφού θα είναι η πρώτη σε ντέρμπι και παράλληλα θα φθάσει τις τρεις συνεχόμενες για πρώτη φορά στη σεζόν. Ήδη με τον Αναστασίου στον πάγκο της άρχισε να «φωνάζει» πως κάτι αλλάζει και όπως είπε και ο Άλεξ Σοάρες, θα πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν σε σταθερή βάση. Μένει να δείχνουν αυτή την αποφασιστικότητα οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, πόσο θέλουν τη νίκη σε κάθε ματς και ότι οι φιλοδοξίες τους είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: To υπονοούμενο του Αναστασίου και οι δύο παίκτες που «φοβάται»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ