aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Να λύσει το «μυστήριο» 121 ημερών την κρίσιμη στιγμή

Ομόνοια: Να λύσει το «μυστήριο» 121 ημερών την κρίσιμη στιγμή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το κεφάλαιο Ματ Ντάρμπισαϊρ είναι πολύ μεγάλο για την Ομόνοια. Ίσως το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Λογικό είναι η ανησυχία γύρω από το όνομά του να είναι έντονη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που διανύει περίοδο παρατεταμένης αφλογιστίας σκοράρισμα.

Ο 32χρονος επιθετικός έχει να βρει δίχτυα από το ματς με το Παραλίμνι στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, κάτι που σημαίνει ότι έχει 121 μέρες να σκοράρει. Στο διάστημα αυτό λόγω μικροπροβλημάτων που αντιμετώπισε, από τα 16 παιχνίδια που έδωσαν οι πράσινοι στο πρωτάθλημα, έπαιξε σε 11 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα και σε 3 ώς αλλαγή. Το κοντέρ του γράφει 1.115 λεπτά και μόλις 1 τέρμα!

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Ή ταν ή επί τας»

Ο αριθμός των συγκεκριμένων ματς σίγουρα είναι μεγάλος, ειδικά για έναν παίκτη όπως ο Άγγλος που μας έχει συνηθίσει να σκοράρει συνεχώς κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν, με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός για την αγωνιστική του κατάσταση. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα, οι λόγοι που έχουν ρίξει τα στατιστικά του Ματ, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον είναι απλοί…

Καταρχάς, τον βλέπω να μην είναι καλά από άποψη ψυχολογίας. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει, αλλά η εικόνα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι αυτή που τον συνηθίσαμε, όπου με το ασίγαστο πάθος του παρέσυρε τους υπόλοιπους για να έχουν καλύτερη απόδοση. Ξέχωρα με αυτό, η έλλειψη ανάπτυξης από τα άκρα και το… άπλωμα του παιχνιδιού, τον αναγκάζει να βρίσκεται συνήθως ανάμεσα από δύο αμυντικούς, με αποτέλεσμα να χάνει πολλές μονομαχίες. Εκτός από τα συστήματα και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την εντεκάδα, λοιπόν, σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Χωρίς δυο βασικά «γρανάζια», μία επιστροφή

Επίσης, η φετινή σεζόν αποτέλεσε άλλη μία για τον Ματ που θα έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που είχε γύρω του. Δηλαδή, τους παίκτες με τους οποίους θα έπρεπε να συνεργαστεί.

Ο Γιάννης Αναστασίου προσπαθεί να διαφοροποιήσει τον τρόπο παιχνιδιού του «τριφυλλιού», προσπαθώντας μεταξύ άλλων οι πάσες πλέον να πηγαίνουν με σωστό τρόπο στον Ντάρμπισαϊρ προκειμένου να τις εκμεταλλευτεί. Κάτι που θεωρεί δεδομένο ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος πιστεύει πολύ στον Άγγλο επιθετικό. Γνωρίζει ότι με το που βρει τον εαυτό του, η Ομόνοια θα ανέβει επίπεδο.

Είναι θέμα ενός γκολ θεωρούν στην Ομόνοια. Όταν το πετύχει θα… ξεμπουκώσει, λένε και θα γίνει και πάλι ο Ντάρμπισαϊρ που γνώριζαν. Υπενθυμίζουμε: Πρόπερσι πέτυχε 24 γκολ και πέρσι 23! Ο επαναληπτικός κυπέλλου με τον Απόλλωνα είναι ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της Ομόνοιας (έως τώρα) και αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον Άγγλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ