aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Να είναι η «τρίτη» και φαρμακερή με Ερυθρό Αστέρα (προφίλ)

Ομόνοια: Να είναι η «τρίτη» και φαρμακερή με Ερυθρό Αστέρα (προφίλ)

Τον Ερυθρό Αστέρα θα αντιμετωπίσει η Ομόνοια στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι το μεσημέρι της Δευτέρας έμαθαν τον επόμενο τους αντίπαλο, αφού απέκλεισαν την Αραράτ-Αρμενία και Λέγκια Βαρσοβίας, και στο δρόμο τους βρέθηκαν οι Σέρβοι. Το όνομα της Ομόνοιας βγήκε πρώτο από την κληρωτίδα και έτσι το μονό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί το who is who των Σέρβων.

Ο Ερυθρός Αστέρα σαφώς και χαρακτηρίζεται ως ένας αξιόλογος αντίπαλος και φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο σε ένα μονό παιχνίδι, η Ομόνοια μπορεί να χτυπήσει τα ρέστα της και να παλέψει για την πρόκριση στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» στο εγχώριο πρωτάθλημα μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αφού το πρωτάθλημα τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ερυθρός Αστέρα είναι στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς και έχει ήδη σκοράρει 18 γκολ ενώ δέχθηκε μόλις δύο.

Μάλιστα, σε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων, εντοπίσαμε πως θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στην Ευρώπη. Η πρώτη, καταγράφηκε το 2001-02 στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν ο Ερυθρός Αστέρα επικράτησε 3-2 με συνολικό σκορ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ενώ το 2012-13 συναντήθηκαν στο Γιουρόπα Λιγκ όπου τα δύο ματς ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ (0-0) και το δεύτερο οδηγήθηκε στην παράταση και έπειτα στα πέναλτι όπου οι Σέρβοι επικράτησαν 6-5 και προκρίθηκαν.

Ο Ερυθρός Αστέρα έφτασε μέχρι τον τρίτο προκριματικό καθώς απέκλεισε την Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) με 5-0 στην Σερβία, ενώ εκτός έδρας έβγαλε εκτός της διοργάνωσης τα Τίρανα (1-0).

Προπονητής των πρωταθλητών Σερβίας είναι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, πρώην σπουδαίος άσος της Ίντερ. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι το Καλοκαίρι του 2019 τεχνικός ήταν ο πρώην της Ομόνοιας, Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Στη ιστορία τους, μετρούν 31 πρωταθλήματα και 24 κύπελλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ