aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Mόνο τους από κάτω της!

Ομόνοια: Mόνο τους από κάτω της!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η νίκη επί της Αλκής ήταν μόλις η πέμπτη για την Ομόνοια στο πρωτάθλημα. Πολύ λίγες σε 12 αγώνες, για μιαν ομάδα που άρχισε τη σεζόν με υψηλές βλέψεις. Οι αδυναμίες του «τριφυλλιού» είναι πολλές και μια απ’ αυτές είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να κερδίσει ντέρμπι. Και οι πέντε επιτυχίες των πρασίνων ήταν επί ομάδων που βρίσκονται κάτω απ’ αυτούς. Κουτσά στραβά τα κατάφερε απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες και πήρε το τρίποντο. Μάλιστα, το πρόσφατο 2-0 απέναντι στην Αλκή ήταν η πιο ευρεία νίκη της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν. Οι υπόλοιπες επιτυχίες ήταν οι ακόλουθες: Αλκή 1-0, Παραλίμνι 1-0, Ερμής 2-1 και Δόξα 2-1.

Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει περισσότερο τους πράσινους είναι η παρουσία τους και τα αποτελέσματά τους απέναντι σε ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους στα ντέρμπι. Από τους αντιπάλους που βρίσκονται από πάνω τους, στην πρώτη εξάδα, κατάφεραν να πάρουν μόλις ένα βαθμό (από την Ανόρθωση). Μετρούν πέντε ήττες, ενώ η έκτη ήταν από την Πάφος FC, τη μοναδική ομάδα που είναι κάτω από την Ομόνοια και η οποία μάλιστα πέρασε από το ΓΣΠ με το επιβλητικό 4-2.

Διαβάστε επίσης: Το αγωνιστικό και ψυχολογικό κτύπημα στον Χριστοφή

Ο Β’ γύρος μόλις άρχισε. Το «τριφύλλι» θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες και αυτές της εξάδας που μετρά μιαν ισοπαλία και πέντε ήττες. Εάν θέλει να βρίσκεται στις πρώτες έξι ομάδες του πρωταθλήματος με το πέρας της Α’ φάσης και στα πλέι οφ να παλέψει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, όσο κι αν δεν έχει πείσει έως τώρα ότι μπορεί, θα πρέπει να κερδίσει και ντέρμπι. Άλλωστε, επιτυχίες σε μεγάλα ματς μπορούν να προσδώσουν πολλά θετικά πέρα από τους βαθμούς, όπως δυναμική και αυτοπεποίθηση που θα επιφέρουν κι άλλες νίκες στην πορεία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η πρώτη ευκαιρία του Αναστασίου για να σπάσει την «κατάρα»

Για να πανηγυρίσει, επιτέλους, νίκη σε ντέρμπι η Ομόνοια και ενόψει του επικείμενου με τον ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει να κάνει πολλά. Να αλλάξει παντελώς αγωνιστικό πρόσωπο. Οι ποδοσφαιριστές της να μοχθήσουν περισσότερο, να βγάλουν εγωισμό. Μπορούν να διαψεύσουν όσους υποστηρίζουν ότι αυτές είναι οι δυνατότητές τους και δεν είναι σε θέση να αλλάξει κάτι; Την απάντηση μόνο οι ίδιοι μπορούν να τη δώσουν αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ