aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μόλις έξι από τους νέους πέρασαν τη βάση

Ομόνοια: Μόλις έξι από τους νέους πέρασαν τη βάση

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

18 μετεγγραφές πραγματοποίησε η Ομόνοια το περασμένο καλοκαίρι. Ο Μάρκο Μότα δεν εγγράφηκε καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, επομένως 17 ποδοσφαιριστές τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Εξ αυτών, μόνο οι έξι ξεπέρασαν τα 405΄ συμμετοχής στους εννέα αγώνες πρωταθλήματος. Δηλαδή, μόλις το 1/3 των νεοφερμένων πέρασε το όριο του 50% των λεπτών συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια των πρασίνων.

«Αγνοείται» ακόμη ο Λοέ, ο οποίος είναι ο μοναδικός που δεν έκανε ντεμπούτο, ενώ αρνητικό είναι το πρόσημο και για τον Αλμπίν, ο οποίος αποκτήθηκε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει το τριφύλλι.

Αναλυτικά τι έκαναν τα νέα αποκτήματα

Χουάν Αλμπίν (43 λεπτά)
Αγωνίστηκε δύο παιχνίδια και τα δύο ως αλλαγή, καταγράφοντας μόλις 45’ σε εννέα αγώνες πρωταθλήματος. Ο Ουρουγουανός αποκτήθηκε με περγαμηνές για ν’ αποτελέσει το «μαέστρο» της μεσαίας γραμμής, εντούτοις δεν κατάφερε, μέχρι στιγμής να δικαιώσεις τις προσδοκίες.

Tζόρντι Γκόμεθ (790 λεπτά)
Βασικός και στα εννέα παιχνίδια της Ομόνοιας ο Ισπανός μέσος πήρε φανέλα βασικού από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στο «Ηλίας Πούλλος» και εκ τότε δεν κοίταξε πίσω. Πέτυχε δύο γκολ και τα δύο με πέναλτι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή για την 8η αγωνιστική. Απέχει μόλις 20’ από το απόλυτο, καθώς αντικαταστάθηκε στο 70’ του ίδιου παιχνιδιού.

Αλμπέρτο Λόρα (295 λεπτά)
Αγωνίστηκε στα πέντε από τα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος, τα τέσσερα ως βασικός καταγράφοντας συνολικά 294’. Υπό τον Γιάννη Αναστασίου χρησιμοποιήθηκε στην αρχική ενδεκάδα και στα δύο ματς, γεγονός που δείχνει ότι ο Ελλαδίτης τον εμπιστεύεται περισσότερο από τις υπόλοιπες διαθέσιμες λύσεις για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ίσμα Λόπεθ (720 λεπτά)
Βασικός και αναντικατάστατος στα οκτώ από τα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος της Ομόνοιας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο έμπειρος Ισπανός δεν έπαιξε μόνο στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Ερμή, στην πρεμιέρα του Γιάννη Αναστασίου. Πέτυχε ένα γκολ, στη βαριά εντός έδρας ήττα με 2-4 από την Πάφος FC.

Tόμας Μεχίας (810 λεπτά)
Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας που μετρά το απόλυτο των 810’ στις εννέα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο τερματοφύλακας των πρασίνων δείχνει σταθερότητα στην εστία και αν μη τι άλλο έδιωξε τα περσινά… φαντάσματα.

Μίκαελ Γκαφούρ (226 λεπτά)
Οι προδιαγραφές και τα πρώτα δείγματα των φιλικών αγώνων έδειχναν ότι ο Γάλλος αμυντικός θ’ αποτελούσε τον ηγέτη στην αμυντική γραμμή της Ομόνοιας. Λόγω τραυματισμού έχασε τα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, όμως ούτε στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού. Έπαιξε σε τρία παιχνίδια (όλα ως βασικός) και στο ένα, αυτό με τον ΑΠΟΕΛ, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Χόρχε Ενρίκες (312 λεπτά)
Πέντε συμμετοχές, οι τρεις ως βασικός κατέγραψε μέχρι στιγμής ο Μεξικανός μέσος. Έχασε τη θέση βασικού από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στους αγώνες με Ερμή και Δόξα. Εκτιμήθηκε από τους φίλους της Ομόνοιας η διάθεση που είχε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και η αντίδραση του στο τέλος του ντέρμπι, όταν δάκρυσε στο κέντρο του γηπέδου.

Ραούλ Λοέ (-)
Ποιος είναι αυτός, θα διερωτώνται και με το δίκιο τους αρκετοί φίλοι της Ομόνοιας. Ο Καμερουνέζος μέσος ακόμα δεν φόρεσε ούτε για ένα λεπτό τη φανέλα της Ομόνοιας σε επίσημο παιχνίδι. Με βάση τον χρόνο συμμετοχής έθεσε ήδη υποψηφιότητα αποχώρησης στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Σάσα Ζίβετς (269 λεπτά)
Ο Σλοβένος αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια, τα δύο στην αρχική ενδεκάδα δείχνοντας καλά δείγματα γραφής. Ένα πρόβλημα στην πατούσα του ποδιού τον κράτησε εκτός δράσης για ένα διάστημα και αναμένεται με την επιστροφή του να διαφανεί πως θα τον αξιοποιήσει ο Γιάννης Αναστασίου.

Nταβίντ Ραμίρες (570 λεπτά)
Ο Κοσταρικανός είναι από τους νεοαποκτηθέντες με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε στα οκτώ από τα εννέα παιχνίδια, εκ των οποίων τα 7 ως βασικός. Πολυεργαλείο στην επίθεση, καθώς κάνει μπόλικες δουλειές. Στερήθηκε μόνο το γκολ, το οποίο ήρθε κόντρα στη Δόξα και στο «Ηλίας Πούλλος» αισιοδοξούν ότι ο Ραμίρες θα έχει πλέον πιο… στενή επαφή με τα αντίπαλα δίκτυα.

Γιάννης Κούσουλος (307 λεπτά)
Βασικός σε τρεις αγώνες της Ομόνοιας, έπαιξε συνολικά σε έξι ματς αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού. Κέρδισε θέση και στην Εθνική ομάδα και σαφώς έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα στο τριφύλλι.

Φράνιο Πρετσέ (764 λεπτά)
Ο ποδοσφαιριστής με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην Ομόνοια, μετά τον Τόμας Μεχίας. Ο νεαρός Κροάτης ήταν βασικός στα οκτώ από τα εννέα παιχνίδια, ενώ σε αυτό που δεν αγωνίστηκε (ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ) πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο.

Χουάν Εντρένα (234 λεπτά)
Έξι συμμετοχές, οι δύο ως βασικός, κάνενα γκολ. Ο νεαρός Ισπανός εξτρέμ είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του επί των ημερών του Χουάν Κάρλος Ολίβα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αξιολογηθεί από τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δεν τον είχε στη διάθεση του εξαιτίας τραυματισμού.

Kρις Μόντες (470 λεπτά)
Ο βραχύσωμος μέσος είχε εντυπωσιάσει στα φιλικά και λόγω της αγωνιστικής ανεπάρκειας του Αλμπίν ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο του επιτελικού μέσου. Έπαιξε σε έξι παιχνίδια, τα πέντε ως βασικός. Στους τελευταίους αγώνες έχασε τη θέση στο αρχικό σχήμα. Με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια.

Κριστιάν Μανρίκε (185 λεπτά)
Ο νεαρός Ισπανός αποκτήθηκε ως εναλλακτική επιλογή του Ίσμα Λόπεθ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γιάννης Αναστασίου τον εμπιστεύθηκε και του έδωσε φανέλα βασικού στα δύο νικηφόρα ματς με Ερμή και Δόξα.

Τζόρταν Γκρίνιτζ (7 λεπτά)
Έπαιξε εφτά λεπτά στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος του 2018.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ