aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Μίκου, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Ομόνοια: «Μίκου, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

TOY ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η απουσία του Ματ Ντάρμπισαϊαρ, θεωρείται σημαντική κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, όμως δίνεται η ευκαιρία στον Φέντορ Μίκου να πάρει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε ένα παιχνίδι για φέτος και να (απο)δείξει πολλά γύρω από τις ικανότητές του, ενώ στη σχετική εξίσωση μπαίνει και ο νεαρός Ανδρόνικος Κακουλλής.

Το προβάδισμα, όμως, το έχει ο Βενεζουελάνος με ουγγρικό διαβατήριο φορ και ναι, μεν, θα είναι σημαντική η απουσία του Άγγλου στράικερ, όμως παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στον Μίκου να αποδείξει ότι μπορεί να αποδειχθεί αξιόπιστη λύση σαν «αιχμή του δόρατος». Μέσα του, ο έμπειρος φορ γνωρίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει από διάφορες απόψεις και να καυχιέται προς τον ίδιο του τον εαυτό. Είτε σκοράροντας, είτε βοηθώντας στο σκοράρισμα το «τριφύλλι».

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει χωρίς τον Ματ σε τριάμισι χρόνια

«Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα», θα μπορούσε να πει ο Χένινγκ Μπεργκ προς τον Λατίνο στράικερ. Μπορεί να τα καταφέρει; Εάν ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του το πιστέψουν ναι, μπορεί. Και ασφαλώς ένα ματς δεν θα είναι δείγμα για ασφαλές συμπέρασμα, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που στηρίζονται στα προσόντα του. Θα κληθεί να είναι έτοιμος και χρήσιμος και στην πορεία.

Διαβάστε επίσης: Εμπειρία (Μίκου) ή ενθουσιασμός (Κακουλλής);

Όσο για την φράση περί… Ρόδου και πηδήματος, επειδή αρκετοί ίσως να την ακούνε, ή να τη διαβάζουν συνεχώς και να μην γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο «γεννήθηκε» ας δούμε πιο κάτω από που βγήκε ή προέρχεται:

Η έκφραση έχει συνδεθεί με το νησί των Ιπποτών και χρησιμοποιείται ακόμα και σαν «λογότυπο» της περιοχής σε τουριστικά είδη, προέρχεται από τον μύθο του Αισώπου. Σύμφωνα με τον μύθο, ένας Αθηναίος αθλητής κατά την αρχαιότητα, υποστήριζε ότι είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα στη Ρόδο. Το νησί δεν επιλέχτηκε τυχαία, καθώς βρισκόταν μακριά από την Αθήνα και ήταν δύσκολο για κάποιον να πάει εκεί, ώστε να εξακριβώσει τα λεγόμενα του αθλητή.

Διαβάστε επίσης: Οι δύο ομάδες που έστησαν «καρτέρι» για τον Έζρα

Ο ίδιος, όμως, προέτρεπε τους καχύποπτους να πάνε στη Ρόδο και να ρωτήσουν αυτόπτες μάρτυρες του άλματος. Κάτι τέτοιο, όμως την εποχή εκείνη ήταν σχεδόν ακατόρθωτο, αφού δεν υπήρχαν καν μεταγωγικά πλοία και τα ταξίδια γίνονταν με τα εμπορικά. Καθώς ο αθλητής επέμενε και καυχιόταν, ένας άλλος Αθηναίος, κάποια στιγμή τον προκάλεσε να επαναλάβει το άλμα του. Για να τον χλευάσει μάλιστα, πήγε σε ένα σκάμμα και έγραψε τη λέξη Ρόδος και του είπε: «Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα». Με την πάροδο του χρόνου, η έκφραση έγινε «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», αλλά το νόημα παρέμεινε ίδιο….

Ο Ντάρμπισαϊαρ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της πρωτεύουσας με 7 γκολ και η αντικατάστασή του θεωρείται δύσκολος άθλος, καθότι πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξει κάπως κι ο τρόπος παιχνιδιού των πρασίνων ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Μίκου, συνολικά μετράει έξι συμμετοχές (πέντε εξ αυτών ως αλλαγή) αλλαγή και κατέγραψε μόλις 140 λεπτά χρόνο παρουσίας.

Βέβαια, να αναφέρουμε καταλήγοντας ότι τις πιθανότητές του διεκδικεί κι ο Ανδρόνικος Κακουλλής, ωστόσο η εμπειρία του Μίκου, εκτός απροόπτου θα… κερδίσει τον Μπεργκ όταν θα κληθεί να πάρει την οριστική του απόφαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ