aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Μηχανάκι» σταθερής αξίας

Ομόνοια: «Μηχανάκι» σταθερής αξίας

Τρεχαντήρι τον λες ασυζητητί. Μπορείς να τον πεις και… μηχανάκι. Είναι χαρακτηρισμοί που δεν αποτελούν υπερβολή για τον Φουάντ Μπασιρού. Από τους λίγους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας την τελευταία διετία, που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, αλλά και με την σταθερότητά τους.

Συνεπείς και σε συμμετοχές, αφού μέτρησε 33 την πρώτη σεζόν και 31 στη λήξασα. Συνολικά αγωνίστηκε σε 64 αγώνες με την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, δηλώνοντας «παρών» σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Ο Φουάντ Μπασιρού, λοιπόν, στα 33 του χρόνια κέρδισε με την αξία του άλλο ένα συμβόλαιο, αυτή τη φορά για 1+1 χρόνια. Θα συνεχίσει να είναι κάτοικος «Ηλίας Πούλλος» τουλάχιστον την επόμενη σεζόν. Εάν έχει την ίδια θετική παρουσία πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθεί σε ισχύ και ο δεύτερος χρόνος του νέου συμβολαίου που κλήθηκε και υπέγραψε, φθάνοντας τα τέσσερα στην Ομόνοια.

Ο Σύλλογος της Λευκωσίας ενημέρωσε από το Σάββατο για την εξέλιξη με τον Μπασιρού, σημειώνοντας ότι ο μέσος από της Νήσους Κομόρες «υπήρξε πρωταγωνιστής στις επιτυχίες των τελευταίων ετών». Πρόσθεσε ότι, ο 33χρονος άσος «στέφθηκε δύο φορές κυπελλούχος, ενώ αγωνίστηκε με την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ».

Τόσος σε αγώνες πρωταθλήματος όσο και κυπέλλου, παρατηρείται πλήρως σταθερότητα σε συμμετοχές. Ο Μπασιρού αγωνίστηκε συνολικά 42 φορές στο πρωτάθλημα, 21 τη σεζόν 2021-22 και άλλες τόσες την περίοδο 2022-23. Δώδεκα στο κύπελλο, έξι και έξι αντίστοιχα. Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές συμμετοχές, την πρώτη σεζόν αγωνίστηκε δύο στο Γιουρόπα Λιγκ και τέσσερις στο Κόνφερενς Λιγκ, ενώ στη λήξασα περίοδο τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ομόνοια κατάφερε και «κλείδωσε» στο «Ηλίας Πούλλος» έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή, σε μια νευραλγική θέση όπως αυτή του ανασταλτικού μέσου, για τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο. Ο Μπασιρού είναι ικανότατος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά μπορεί και να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση με σωστή μεταβίβαση.

Παρόλο που δίνει πολλές μάχες, έχει καθαρό μυαλό και ηρεμία στο παιχνίδι του. Στην Ομόνοια επενδύουν στο πρόσωπό του και για τη νέα σεζόν, στην οποία θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα και να ξεχάσουν τις δύο πρόσφατες αρνητικές πορείες τους στη διοργάνωση.

ΦΟΥΑΝΤ ΜΠΑΣΙΡΟΥ

2021-22 2022-23 ΣΥΝ.
Πρωτάθλημα 21 21 42
Κύπελλο 6 6 12
Γιουρόπα Λιγκ 2 3 5
Κόνφερενς 4 4
Σούπερ Καπ 1 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ