aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μια βατή κλήρωση για ισχυρή δυναμική

Ομόνοια: Μια βατή κλήρωση για ισχυρή δυναμική

TOY IΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αν, όντως, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οι πράσινοι έχουν κάθε λόγο να έχουν σήμερα στραμμένο το βλέμμα προς τη Νιόν της Ελβετίας. Εκεί, στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο συμμετέχει και η Ομόνοια. Κι επειδή η πρόκριση ή οι προκρίσεις σε μια διοργάνωση όπως έχει εξελιχθεί το Τσάμπιονς Λιγκ δίνει «φτερά» σε ομάδες του βεληνεκούς του κυπριακού ποδοσφαίρου, όλοι εύχονται και προσδοκούν σε μια καλή ζαριά. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα οικονομικά οφέλη μιας ομάδας που προχωρά στον θεσμό και φτάνει μέχρι τους χρυσοφόρους ομίλους. Το σίγουρο είναι ότι -με τις παρούσες συνθήκες- καλύπτει δύο φορές τον προϋπολογισμό της.

Η Ομόνοια είναι στο γρουπ των «αδύνατων», θα πέσει σίγουρα πάνω σε μια δύσκολη ομάδα, αλλά δεν θα είναι μεγαθήριο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν στα μέτρα της πιθανοί αντίπαλοι για να ενισχύσει την προοπτική της για τη διάκριση και στη σεζόν 20021-22. Σήμερα, ενδέχεται να μάθουμε πιθανό αντίπαλο ή ζευγάρι πιθανών αντιπάλων. Σύμφωνα, λοιπόν, με την προκλήρωση που ανακοίνωσε χθες βράδυ η ΟΥΕΦΑ, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα βρει στο δρόμο της, είτε την ελβετική Γιανγκ Μπόις είτε τη νικήτρια από τις αναμετρήσεις Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Βαλούρ (Ισλανδία) και Μπόντο Γκλιμτ (Nορβηγία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία). Σύμφωνα με τη δυναμικότητα των ομάδων στα ζευγάρια, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (είχε την πιο ψηλή βαθμολογία από όλες τις ομάδες του δεύτερου προκριματικού γύρου) είναι το φαβορί, ενώ το άλλο ματς προβλέπεται περισσότερο αμφίρροπο. Με τη σημείωση ότι οι Πολωνοί έχουν τετραπλάσιους βαθμούς στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ από τους «αδύναμους» Νορβηγούς. Ο Μπεργκ και οι συνεργάτες του εύχονται να έχουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για ισχυρή δυναμική μιας διαδρομής εφάμιλλης με την περσινή (πρόκριση τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) ή ακόμη καλύτερη (πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) υπάρχουν. Το σίγουρο είναι ότι από σήμερα το μεσημέρι η ομάδα «κατασκοπείας» με σχετικές οδηγίες από τον κ. Μπεργκ θα πιάσει δουλειά. Θα «ξεσκονίσει» τον αντίπαλο σε όλα τα επίπεδα για να αυξήσει τις πιθανότητες της για την πολυπόθητη πρόκριση.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ επτά ομάδες θα έρθουν από τον πρώτο προκριματικό (η κλήρωση έγινε χθες) ενώ άλλες τρεις συμπληρώνουν τη δεκάδα. Η Ομόνοια απέφυγε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς και ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς επίσης και τα ζευγάρια, Λούντογκορετς (Βουλγαρία) – Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία), Μάλμε (Σουηδία) – Ρίγα FC (Λετονία), CFR Κλουζ (Ρουμανίας) – Μπόρατς Μπάντσα Λούκα (Βοσνία), Τέουτα (Αλβανίας) – Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία), και Φερεντσβάρος – νικητής του προ-προκριματικού γύρου.

Κατά τα άλλα η νέα πράσινη σεζόν, στην απουσία των Κύπριων διεθνών και των παικτών που αγωνίζονται στο Euro 2020 άρχισε χθες με εργομετρικές εξετάσεις.  Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ομόνοια δημοσίευσε δύο φωτογραφίες από τη διαδικασία των εξετάσεων με πρωταγωνιστές τους Φαμπιάνο Ριμπέιρο και Τζιωνή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ