aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μια «πινελιά» γύρισε ένα… χαμένο παιχνίδι

Ομόνοια: Μια «πινελιά» γύρισε ένα… χαμένο παιχνίδι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα θυμάται ότι η ΑΕΚ έκανε πέντε κλασσικές ευκαιρίες», είπε μετά την αγχωτική, και κακά τα ψέματα άδικη με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, νίκη της Ομόνοιας με 1-0 ο Φώτης Παπουλής. Οι πράσινοι πραγματοποιώντας αν όχι τη χειρότερη μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις τους κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο με το γκολ του Μαρίνου Τζιωνή και να κάνουν άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η «ψαλίδα» της διαφοράς από τους διώκτες της (ΑΕΛ και Απόλλωνα) άνοιξε στους εφτά βαθμούς με τις δύο ομάδες της Λεμεσού να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο στα παιχνίδια με Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» οι γαλαζοκίτρινοι και Ολυμπιακό στο Μακάρειο οι γαλάζιοι.

Εάν στο τέλος της σεζόν η Ομόνοια κόψει πρώτη το νήμα στον απολογισμό ελάχιστοι θα θυμούνται πως το «τριφύλλι» έφτασε στο ζητούμενο απέναντι στην ΑΕΚ και θα κατατάξουν τη σημερινή νίκη στις καθοριστικές για την επίτευξη του στόχου. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ υπέφερε και δεν είναι υπερβολή. Δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, ήταν νευρική, οι ποδοσφαιριστές της έκαναν πολλά, αβίαστα και τρανταχτά λάθη με αποτέλεσμα οι Λαρνακείς να ανανεώνουν συνεχώς επιθέσεις και να μην βρίσκουν στόχο λόγω αστοχίας, ατυχίας (δύο δοκάρια) και του Φαμπιάνο.

Ναι μεν το «τριφύλλι» είχε τις δικές του καλές στιγμές στο παιχνίδι με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τιάγκο στο 23’, αλλά όποιος δεν αναγνωρίσει την ανωτερότητα της ΑΕΚ δεν θα είναι αντικειμενικός. Ο Μπεργκ τράβηξε άσους από το μανίκι στο 65’ ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τζιωνή και Παπουλή, οι οποίοι πέντε λεπτά αργότερα συνεργάστηκαν και ο Κύπριος μεσοεπιθετικός πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Ο Νορβηγός κατακρίθηκε ουκ ολίγες φορές για καθυστερημένες αλλαγές, όμως αυτή τη φορά πιστώνεται ότι με δική του «πινελιά» κέρδισε ένα παιχνίδι που έδειχνε… χαμένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ