aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μια διαδρομή «καρδιογράφημα»

Ομόνοια: Μια διαδρομή «καρδιογράφημα»

Σε καρδιογράφημα παραπέμπει η εικόνα των αποτελεσμάτων της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα. Είκοσι ένα αγώνες με μπόλικα σκαμπανεβάσματα, με περιόδους «ξηρασίας» και με κάποιες άλλες με φως στην άκρη του τούνελ που σε τελική ανάλυση δεν ήρθε ποτέ.

Παίζει την είσοδό της στην εξάδα με πιθανότητες πολύ λιγότερες από… κορώνα-γράμματα, ενώ κι αν ακόμη φτάσει στο επιθυμητό σενάριο η διεκδίκηση του τίτλου -που ήταν ο αδιαπραγμάτευτος στόχος των πρωταθλητών- μοιάζει με ξεθωριασμένο όνειρο. Αν και στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για τίποτα, με πέντε ομάδες πιο ψηλά στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, θα ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο το σενάριο διεκδίκησης του δεύτερου εισιτηρίου που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Όλα αυτά βέβαια, ως… μαθηματικές υποθέσεις αν η Ομόνοια νικήσει τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι των αιωνίων της 25ης Φεβρουαρίου και λίγη ώρα προηγουμένως η Πάφος FC ηττηθεί στην έδρα της από τον Άρη. Αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο που οδηγεί τους πράσινους στο γκρουπ της διεκδίκησης του τίτλου (1-6). Σε όλα τα υπόλοιπα, θα είναι στο γκρουπ της αποφυγής του υποβιβασμού (7-12).

Επιστρέφοντας στη μεγάλη εικόνα των αποτελεσμάτων της τρέχουσας περιόδου στο πρωτάθλημα, τα πράσινα σημάδια, οι νίκες δηλαδή, είναι κατά ένα περισσότερα από τα κόκκινα σημάδια της ήττας (9-8). Αν προσμετρήσουμε όμως και τις τέσσερις ισοπαλίες υπερισχύει η… ζώνη των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Χένινγκ Μπεργκ και τους παίκτες του ήταν ότι δεν είχαν ρυθμό. Σε κανένα σημείο του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου δεν έδειξαν σταθερότητα σε νικηφόρα αποτελέσματα, σε αήττητα σερί, όπως έκαναν στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και τερμάτισαν θριαμβευτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομόνοια έχει να «γράψει» δεύτερη σερί νίκη από τις 5 Δεκεμβρίου!

Είχαν προηγηθεί οι τρεις νίκες επί του Εθνικού Άχνας, του Άρη και της ΑΕΛ. Και από τότε μέτρησε τέσσερις νίκες, άλλες τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Είναι απλά μαθηματικά. Υπήρχαν στο τραπέζι 33 βαθμοί και εξασφάλισε λιγότερους από τους μισούς (15). Με τέτοια συγκομιδή ήταν πολύ εύκολο να την προσπεράσουν οι ομάδες που ήταν από κάτω (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Πάφος FC).

Η έλλειψη ρυθμού στην κατάκτηση τρίποντων δημιουργεί ανασφάλεια και οδηγεί σε κακή ψυχολογία. Κάπως έτσι ήταν η εικόνα της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ για εβδομήντα τόσες μέρες. Εκεί που περίμεναν οι οπαδοί της ότι θα κάνει το άλμα προς τα πάνω, δεν τα κατάφερε ποτέ.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι νίκες της από τον Δεκέμβριο μέχρι την περασμένη Πέμπτη (όταν νίκησε τον Άρη στο Τσίρειο) ήταν επί ομάδων του β’ γκρουπ (ΑΕΛ, Ολυμπιακός, ΠΑΕΕΚ). Τρανταχτή ένδειξη αδυναμίας για επιτυχία επί αντιπάλων που ουσιαστικά είχαν τον ίδιο στόχο. Με απλά λόγια, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον από τους λεγόμενους αγώνες «έξι βαθμών» που… κόβουν δρόμο και βυθίζουν τον αντίπαλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ