aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μετεγγραφικές σειρήνες για Τζιωνή

Ομόνοια: Μετεγγραφικές σειρήνες για Τζιωνή

Σειρήνες μετεγγραφής ηχούν στα αυτιά του Μαρίνου Τζιωνή. Τις τελευταίες μέρες φουντώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κύπριο μεσοεπιθετικό να είναι υπό παρακολούθηση και το όνομά του να φιγουράρει σε μετεγγραφική λίστα ομάδας του εξωτερικού.

O 20χρονος ποδοσφαιριστής βελτιώθηκε αφάνταστα την τελευταία διετία, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο καθοριστικούς ποδοσφαιριστές των πρασίνων και μόνο περίεργο δεν είναι το γεγονός πως έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον σκάουτερ ξένων ομάδων. Άλλωστε, στην ηλικία του πολύ λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν καταγράψει 86 συμμετοχές, 15 γκολ και 4 ασίστ στην πρώτη ομάδα, με παρουσίες σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, ομίλους Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ. Οι επόμενες μέρες θα ρίξουν φως στο κατά πόσο μετά τον καπνό για μετεγγραφή του Τζιωνή σε ομάδα του εξωτερικού θα φανεί και φωτιά.

Χωρίς περιθώριο λάθους στο Τσίρειο

Σχεδόν για μια εξαετία αγνοεί την επιτυχία το «τριφύλλι» με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, την οποία θα ψάξει αύριο εάν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες διεκδίκησης του στόχου της. Σε αντίθετη περίπτωση θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο και θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους για τους πράσινους, έστω κι αν θα κληθούν να δώσουν ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, κομβικής σημασίας, με τη νίκη να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο.

Η ομάδα του Μπεργκ έχει εναντίον της την παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και θα θελήσει να βάλει ένα τέλος. Η τελευταία φορά που έφυγε με το «διπλό» σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στους κυανόλευκους ήταν στις 9 Απριλίου 2016, όταν επικράτησε με 2-1. Πρέπει να πάμε μια εξαετία πίσω για να βρούμε νίκη της Ομόνοιας. Ήταν για τη σεζόν 2015-16, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής.

Τότε, με προπονητή τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η Ομόνοια αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ολική ανατροπή. Πρωταγωνιστής ήταν ο Αντρέ Σκέμπρι, ο νυν τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα, που πέρασε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με δύο προσωπικά γκολ οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία. Έκτοτε, ακολούθησαν εννιά αγώνες πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Τσίρειο, με την Ομόνοια να παίρνει μόλις ένα βαθμό, την περσινή ισοπαλία (0-0) για την Α’ φάση. Στα άλλα οκτώ ματς δέχθηκε την ήττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ