aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μέσω… σκόνης «απόψε φόρα τα καλά σου…»

Ομόνοια: Μέσω… σκόνης «απόψε φόρα τα καλά σου…»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Αιώνιο» ντέρμπι για την Ομόνοια μέσω… σκόνης που σήκωσε η ντροπιαστική ήττα από την Πάφος FC, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήλθε και ήταν η τέταρτη συνεχόμενη. Από τις 16 Σεπτεμβρίου έχει να κερδίσει η Ομόνοια. Τότε είχε επικρατήσει του Παραλιμνίου με 1-0. Για να ελπίζει σε κάτι καλό στο σημερινό ντέρμπι το «τριφύλλι», που είναι εξ αναβολής για την 2η αγωνιστική, θα πρέπει απόψε να φορέσει τα καλά του, όπως λέει και το λαϊκό άσμα του Πάνου Κιάμου. Θα πρέπει να αλλάξει πολλά στην αγωνιστική εικόνα της η Ομόνοια, που θα καθοδηγηθεί και πάλι από τον Άνχελ Γκόμεθ, τον τεχνικό διευθυντή της.

Διαβάστε επίσης: Aιώνιοι αντίπαλοι δεν είναι, ντέρμπι πέρα από την μπάλα είναι!

Η πρόκληση για τους πράσινους είναι μεγάλη αφού καλούνται να αντιδράσουν απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (19:00), τον οποίο έχουν να κερδίσουν από τις 6 Απριλίου 2013. Να, λοιπόν, το μεγάλο κίνητρο. Το ερώτημα είναι, κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί η Ομόνοια στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αλλά και σημαντικού αγώνα, βάσει της εικόνας που παρουσίασε προηγουμένως και του απόηχου που άφησε η τελευταία ήττα. Ο Γκόμεθ έχει εικόνα για το παιχνίδι του αντιπάλου και καλείται να προβεί στις διορθωτικές κινήσεις, είτε με αλλαγές είτε με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, για να έχει απαιτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Γρίφος για δυνατούς λύτες

Ο Αλ-Τάαμαρι είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και θα πρέπει να βρει το αντίδοτο στην ταχύτητά του. Από την άλλη, η αμυντική γραμμή του αντιπάλου φάνηκε να είναι ευάλωτη και θα πρέπει να «χτυπήσει» αναλόγως. Πώς θα το κάνει αυτό, τη στιγμή που με 4 γκολ ενεργητικό η Ομόνοια διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος, είναι κάτι που θα πρέπει να έχει ήδη απασχολήσει το τεχνικό τιμ. Η μπάλα είναι στα πόδια της ομάδας, να διαγράψει τι προηγήθηκε, με επιτυχία επί του «αιώνιου» αντιπάλου. Και τα οφέλη θα είναι πολλά, πάρα πολλά.

Διαβάστε επίσης: Διακοπή και επεισόδια από «ευέξαπτους» Ομονοιάτες λόγω διαιτησίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ