aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μέσω… Αρμενίας στους «δυνατούς» του 1ου γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ

Ομόνοια: Μέσω… Αρμενίας στους «δυνατούς» του 1ου γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Είναι πλέον οριστικό. Η Ομόνοια θα βρίσκεται στους «δυνατούς» του 1ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς τα καλά νέα ήρθαν χθες από την Αρμενία. Πιο συγκεκριμένα, η «λευκή» ισοπαλία της Αραράτ-Αρμενία με την Αλασκέρτ, έβαλε την ταφόπλακα στα όνειρα της δεύτερης (που ήταν και η μοναδική με καλύτερη συντελεστή από τους «πράσινους») για κατάκτηση του τίτλου, δύο στροφές πριν από το φινάλε.

Κι αυτό γιατί με τους 41 βαθμούς που έχει η Αλασκέρτ για να βρεθεί στην κορυφή θα πρέπει περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων που και πάλι δεν την ευνοούν καθώς θα έχει δύο συγκάτοικους στο ρετιρέ, και σε περίπτωση οποιασδήποτε ισοβαθμίας μειονεκτεί. Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφουμε τα σημερινά δεδομένα για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες βαθμολογίες 34 χωρών και μπορείτε να δείτε τους υποψήφιους αντιπάλους της Ομόνοιας.

Τώρα, εκείνο που απομένει να μάθει το «τριφύλλι» είναι εάν θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα είναι στους «αδύνατους». Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ, το ενδεχόμενο να κάνει «πρεμιέρα» από την αμέσως επόμενη φάση εξακολουθεί να υφίσταται, αρκεί όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν στους «8» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ να έχουν εξασφαλίσει θέση στους ομίλους της επόμενης κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μέσω του πρωταθλήματός της χώρας τους.

Ήδη κάποιες ομάδας έχουν «κλειδώσει» (Παρί ΣΖ, Ρεάλ, Μπαρσελόνα, Μαν. Σίτι, Μπάγερν, Λειψία), άλλες είναι πολύ κοντά και μόνο με αυτοκτονία δεν θα τα καταφέρουν (Αταλάντα και Ατλέτικο), και πλέον αυτό που περιμένει και ελπίζει η Ομόνοια είναι από την Μπαρσελόνα να αποκλείσει τη Νάπολι (1-1), από τη Γιουβέντους να ρίξει εκτός τη Λιόν (0-1), από την οποία έχασε στη Γαλλία και από τη Μπάγερν να τελειώσει… τη δουλειά απέναντι στη Τσέλσι (3-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ