aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Με το μαχαίρι στα δόντια!

Ομόνοια: Με το μαχαίρι στα δόντια!

Με αποφασιστικότητα και πάθος τίθεται η Ομόνοια στην αφετηρία των φετινών ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, προσδοκώντας ότι θα διανύσει τα πρώτα μόλις μέτρα με τη μέγιστη -υπό τις περιστάσεις- δυναμική, ανοίγοντας τους ορίζοντες προοπτικής. Απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στοχεύει στο στάδιο «Μαξίμιρ» (21:00, Primetel1) να θέσει τους δικούς της κανόνες και σχεδιασμούς, ενισχύοντας αυτομάτως τις πιθανότητες πρόκρισης στον επαναληπτικό του ΓΣΠ (27/7).

Στην Ομόνοια, έκαναν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης πως θα αντιμετωπίσουν με κάθε σοβαρότητα την πρωταθλήτρια Κροατίας και χρησιμοποιώντας τα δικά τους «όπλα», ευελπιστούν ότι θα πετύχουν είσοδο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί που θα τους περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Λέγκια-Φλόρα Ταλίν. Το έργο, πάντως, μόνο εύκολο δεν είναι. Το ξεκαθάρισε εξάλλου και ο Μπεργκ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Η πρώτη μονομαχία για τον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών ώστε να αποτυπώσουν στον αγωνιστικό χώρο τις πραγματικές δυνατότητές τους. Το 90λεπτο επί κροατικού εδάφους αποτελεί γερό τεστ για τους πρωταθλητές μας.

Θα φανούν σε πρώτη φάση οι αντοχές τους και πρωτίστως, το πόσο καλά έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον αντίπαλο. Ο Μπεργκ γνωρίζει πολύ καλά, πως αν η ομάδα του παρουσιάσει δυσλειτουργία στην ανασταλτική λειτουργία, ιδιαίτερα σε στιγμές πίεσης, ίσως να έχει πρόβλημα. Είναι γι’ αυτό που στις τελευταίες προπονήσεις έδωσε έμφαση στην ανασταλτική συμπεριφορά, με τις εντολές του να ήταν συγκεκριμένες. Ο Νορβηγός προπονητής πήρε τα μέτρα του και περιμένει πως οι οδηγίες του θα φέρουν τα ποθητά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό για την Ομόνοια να διατηρήσει το μηδέν παθητικό μέσα στην έδρα της Ντιναμό και σε αυτό επιβάλλεται όλοι οι παίκτες να συνδράμουν αποφασιστικά.

Εν πάση περιπτώσει, δεν χωρεί ιδιαίτερης ανάλυσης για να καταλάβει κανείς πως η Ομόνοια μπορεί να επιτύχει τον στόχο της αφού δεν παίζει με κάποιο «μεγαθήριο». Οφείλει όμως να έχει πολύ καλά «διαβασμένους» ποδοσφαιριστές, που θα επιβάλουν τον ρυθμό τους και με καθαρό μυαλό να μετουσιώσουν σε γκολ τις φάσεις που θα δημιουργήσουν. Το ταξίδι στην Κροατία, ευελπιστούν οι πράσινοι πως θα είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Ξεκάθαρος στόχος είναι η πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να φτάσει έως τους χρυσοφόρους ομίλους, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Ο Μπεργκ υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και στους Λοΐζου, Τζιωνή που έχασαν προπονήσεις. Ο Κούσουλος αισθάνεται πολύ καλύτερα, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε και συγκεντρώνει καλές πιθανότητες για να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. «Θα δούμε για τον Γιούστε», είπε ο Μπεργκ. Οι πράσινοι αναμένεται να παραταχθούν με σχηματισμό 4-4-2. Ο Φαμπιάνο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Σέχου, Λέσγιακς (μπακ), Χούμποτσαν, Λανγκ (στόπερ), στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Κούσουλος, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Ντίσκερουντ και στη γραμμή κρούσης οι Ντούρις, Τσέποβιτς.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους Μάχμποντ Μπέιγκι και Αντρέας Σόντερκβιστ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ