aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Με την πλάτη στον τοίχο

Ομόνοια: Με την πλάτη στον τοίχο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τα τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα στα ματς που προηγήθηκαν, σε συνδυασμό με τη διαφορά από την κορυφή να εκτοξεύεται στους 10 βαθμούς, η Ομόνοια αν και το φαβορί απέναντι στον Ερμή στο ΓΣΠ (18:00), πάει με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη νίκη για τους πράσινους, εάν θέλουν να μην εκτροχιαστούν από τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ναι μεν είναι νωρίς, όμως η διαφορά είναι ήδη μεγάλη και δίνει την ευκαιρία στις ομάδες που προπορεύονται να έχουν και το ψυχολογικό αβαντάζ.

Το «τριφύλλι» στα ματς που προηγήθηκαν και δεν πανηγύρισε τη νίκη, πλήρωσε κυρίως την έλλειψη του γκολ. Αυτό θα θελήσει να αλλάξει κατά κύριο λόγο η Ομόνοια, εφόσον πρώτα δημιουργήσει ευκαιρίες, έχει γρήγορη ανάπτυξη και είναι αποφασιστική. Απέναντι της σήμερα, θα έχει έναν αντίπαλο που θα επιδιώξει να την περιορίσει και να διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Αυτό που θα πρέπει να κάνει η Ομόνοια και αναμένει ο Μπεργκ από τους παίκτες του, είναι να ψάξουν το γρήγορο γκολ που θα δώσουν φτερά στα πόδια τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι για τη νίκη, την οποία αγνοούν από τις 18 Οκτωβρίου όταν επικράτησαν του Εθνικού Άχνας με 2-1 στο Δασάκι.

«Παίζουμε στην έδρα μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες, να κυριαρχήσουμε και να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Χρειαζόμαστε να μετουσιώσουμε την καλή παρουσία και τις ευκαιρίες σε γκολ και νίκες. Αν το κάνουμε αυτό θα είμαστε εκεί που πρέπει», σχολίασε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ο Μπεργκ. Ακόμη, ο τεχνικός του «τριφυλλιού», τόνισε αναφερόμενο στα ματς που προηγήθηκαν και η Ομόνοια δεν κέρδισε:

«Παίξαμε περισσότερα ματς από κάθε άλλη κυπριακή ομάδα φέτος, άρα η πρόκληση είναι μεγαλύτερη για εμάς τώρα. Αυτό που οι παίκτες χρειάζεται να γνωρίζουν είναι πως σε αυτά τα παιχνίδια είχαμε την καλύτερη ομάδα και μπορούσαμε να κερδίσουμε και τα τέσσερα». Πρόσθεσε ότι, η Ομόνοια χρειάζεται βελτίωση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και κατέληξε: «Στο παιχνίδι απέναντι στον Ερμή θεωρώ πώς θα κυριαρχήσουμε, θα δημιουργήσουμε φάσεις και θα πετύχουμε τέρματα».

Χωρίς τον Μποτεάκ θα παρουσιαστεί στο σημερινό ματς η Ομόνοια. Ο Γάλλος, θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στις 7 Δεκεμβρίου, με τις πιθανότητες όπως έχουν σήμερα τα δεδομένα να είναι περιορισμένες. Υπάρχουν επιλογές. Με κάθε επιφύλαξη, η Ομόνοια θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, με τους Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Γκόμες (Σιεού), Γκόμεθ, Παπουλής, Ασάντε, Τιάγκο (Τζιωνής), Ντούρις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ