aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ σε καλύτερη μοίρα από πέρσι!  

Oμόνοια: Με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ σε καλύτερη μοίρα από πέρσι!  

Μονόδρομος ήταν για την Ομόνοια η νίκη στον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΛ. Οι πράσινοι μετά την ήττα από τη Δόξα έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς στο ενδεχόμενο αποτυχίας απέναντι στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού, το τρένο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος θα άρχισε να απομακρυνόταν επικίνδυνα για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Το «τριφύλλι» επανήλθε στις επιτυχίες μετά από δύο αγώνες καταγράφοντας τη πέμπτη εφετινή νίκη της χωρίς να δεχθεί γκολ και πάει με φόρα στο ντέρμπι «αιωνίων» της Κυριακής (26/12). Με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στην boxing day η Ομόνοια θα κάνει άλμα δύο θέσεων και θα αποχαιρετήσει το 2021 από την τέταρτη θέση, στο -6 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Εν ολίγοις, σε διάστημα τεσσάρων ημερών εάν κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα «ροκανίσει» τη διαφορά από τους 12 στους 6 βαθμούς κερδίζοντας πρωτίστως αυτοπεποίθηση στη «μάχη» για διατήρηση των κεκτημένων. Για σκοπούς σύγκρισης, στο περσινό πρωτάθλημα που έκοψε πρώτη το νήμα στο τέλος της σεζόν η Ομόνοια είχε 24 βαθμούς με το πέρας της 14ης αγωνιστικής και ήταν στην 5η θέση, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΛ.

Εφόσον βάψει πράσινο το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν θα φτάσει τους 24 βαθμούς, θα ανέβει στην 4η θέση της βαθμολογίας και θα είναι στο -6 από την κορυφή. Δηλαδή, στην ίδια ή για να ακριβολογούμε σε καλύτερη θέση της αφετηρίας διεκδίκησης του πρωταθλήματος καθώς ναι μεν θα έχει ένα βαθμό λιγότερο σε σχέση με πέρυσι, όμως θα βρίσκεται μια θέση πιο πάνω.

Η ενδεκάδα της Ομόνοιας την ώρα της διακοπής του αγώνα: Ουζόχο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λέτσγιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ, Λοΐζου, Τζιωνή, Παπουλής, Τσέποβιτς. Θυμίζουμε πως εκτός αποστολής ήταν οι Φαμπιάνο και Μπασιρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ