aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Με έπαθλο τη μοναξιά της κορυφής!

Ομόνοια: Με έπαθλο τη μοναξιά της κορυφής!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πέρασαν ήδη δύο εβδομάδες από τότε που η Ομόνοια δέχθηκε την ήττα από την Πάφος FC. Ανήκει ήδη στο παρελθόν, ωστόσο το σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση θα είναι άκρως ενδιαφέρον και θα δείξει εάν έχει ξεπεραστεί και οι πράσινοι θα γυρίσουν για τα καλά μια νέα σελίδα.

Δύσκολη η αποστολή της Ομόνοιας, τέτοια όμως που μπορεί με πιθανή επιτυχία να επουλώσει μια και καλή την πληγή που άφησε το προηγούμενο αποτέλεσμα και να της δώσει… φτερά για τη συνέχεια. Θα έχει πολλά να κερδίσει η ομάδα του Μπεργκ φεύγοντας με το διπλό από την έδρα ενός αντιπάλου που έχει τις ίδιες φιλοδοξίες και έδειξε στο ξεκίνημα να έχει δυνατότητες.

Το «τριφύλλι» έδειξε στα ντέρμπι να βγάζει καλό πρόσωπο, να ξέρει τι θέλει και να έχει τον τρόπο να το παίρνει. Αυτό θα ψάξει και στο σημερινό, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Σε μια έδρα που οι πλείστες ομάδες δυσκολεύονται, σε αντίθεση με την Ομόνοια που διατηρεί καλή παράδοση. Βεβαίως, μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές και είναι αυτοί που θα θελήσουν να οδηγήσουν την ομάδα στην επιτυχία.

Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε τον χρόνο στον Μπεργκ να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του, να αναλύσουν τι πήγε λάθος στο προηγούμενο ματς, να βελτιωθούν και να πάνε με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα στο τρίτο ντέρμπι της σεζόν. Πρόκειται για ένα τεστ αντοχής και δυνατοτήτων, μέσα από το οποίο η Ομόνοια θα θελήσει να βγει νικήτρια και μαζί να επωφεληθεί πολλών άλλων πέρα από τους τρεις βαθμούς. Βάσει της έως τώρα εικόνας του αντιπάλου, η δύναμη και τα τρεξίματα ιδιαίτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κρίνονται απαραίτητα. Επίσης, η συγκέντρωση στην άμυνα αλλά και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Καπάκι με την ήττα στην Πάφο ήρθαν και οι σοβαροί τραυματισμοί των Ουζόχο και Παναγή. Γι’ αυτό τώρα είναι που η Ομόνοια θα δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη, ότι μπορεί να βγάλει αντίδραση και να διεκδικήσει τους στόχους της. Οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να αγωνιστούν σήμερα θα παίξουν και για τους πιο πάνω μεγάλους άτυχους της ομάδας. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο.

Οι πράσινοι πάνε στο ντέρμπι με νέο τερματοφύλακα, τον Φαμπιάνο, που με μόλις τρεις προπονήσεις καλείται να υπερασπιστεί την εστία της νέας του ομάδας. Στα ευχάριστα η επάνοδος του Μποτεάκ, του ποιοτικότερου ποδοσφαιριστή τους. Οι πιο πάνω και πιθανότατα ο Κατελάρης, εάν δεν μπορέσει να δηλώσει «παρών» ο Γκόμες, θα είναι τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Μπεργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ