aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Με €60.000 στην «Ομόνοια» Γερμανίας και τώρα στο δρόμο της επιστροφής

Ομόνοια: Με €60.000 στην «Ομόνοια» Γερμανίας και τώρα στο δρόμο της επιστροφής

Τον Σεπτέμβρη του 2019 σκάουτερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης παρακολούθησαν τον Γιώργο Ποντικό (δεξιά στη φωτό) σε φιλικά της Εθνικής Κ-16 που έγιναν στην Αυστρία και αφού περισυνέλλεξαν αρκετές πληροφορίες αποφάσισαν να τον εντάξουν στην ομάδα Κ-17 της γερμανικής «Ομόνοιας», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά η Άιντραχτ.

Με αστραπιαίες κινήσεις η διοίκηση της ομάδας του Έσσεν ήλθε σε επαφή με την Ομόνοια και αγόρασε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, πληρώνοντας ένα ποσό κοντά στις 60.000 ευρώ για τα δικαιώματα εκπαίδευσης του ποδοσφαιριστή.

«Ο Γιώργος Ποντικός συμμετείχε στο τουρνουά τριών χωρών στην Αυστρία στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018 με την εθνική ομάδα της Κ16 της Κύπρου. Και στις δύο μονομαχίες εναντίον της Γερμανίας και των φιλοξενούμενων, ο 16χρονος υψηλόσωμος για την ηλικία του επιθετικός 1,72 μ., έπεισε με την ταχύτητα και την καλή τεχνική του και Χόλγκερ Μίλερ που παρακολούθησε τον ποδοσφαιριστή για λογαριασμό της Άιντραχτ», τονίζεται. «Ο Γιώργος έπαιξε σε ένα μεγάλο τουρνουά και άφησε καλή εντύπωση. Από την πορεία του, μας έπεισε και με την εμφάνιση και με τον χαρακτήρα του. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Γιώργο για την επίθεση της ομάδας μας (σ.σ. Κ-17) και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για εμάς», δήλωσε τότε ο Μίλερ.

Ο δεξιοπόδαρος επιθετικός εντάχθηκε στην ομάδα Κ-17 της Αϊντραχτ, αν και στην Ομόνοια έπαιζε στην Κ-21 παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στα σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας του στη Γερμανία ο Ποντικός κατέγραψε 20 συμμετοχές, τρία γκολ και τρεις ασίστ με την ομάδα Κ-17 και εφτά συμμετοχές (τρία γκολ) στην ομάδα Κ-19.

Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας και θείος του Γιαννάκης Ποντικός, αποκάλυψε την επιθυμία του Γιώργου να επιστρέψει στην Κύπρο. Αν και φαίνεται πως την περίπτωσή του γλυκοκοίταξαν και άλλες κυπριακές ομάδες οι περσινοί πρωταθλητές έχουν ως σύμμαχο την επιθυμία του νεαρού να επιστρέψει στο «Ηλίας Πούλλος». Έτσι, άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με την Άιντραχτ για να επανεντάξουν τον 19χρονο (πλέον) επιθετικό στο ρόστερ τους και φαίνεται πως οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σε καλό δρόμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ