aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ματιές στην πορεία του Πρόκοπ

Ομόνοια: Ματιές στην πορεία του Πρόκοπ

Συνέχεια στα αφιερώματα με προπονητές που οδήγησαν στο παρελθόν την Ομόνοια έδωσε το γραφείο Τύπου των πρασίνων. Σειρά πήρε ο Γερμανός, Γκερντ Πρόκοπ, ο οποίος ήταν στον πάγκο της Ομόνοιας από το 1994 έως το 1996 καθοδηγώντας την σε 77 παιχνίδια.

Αναλυτικά το αφιέρωμα

«Ο Γερμανός, Γκερντ Πρόκοπ, κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας από το 1994 ως το 1996, καθοδηγώντας την σε 77 παιχνίδια. Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1939 στην πόλη Γκλάντμπεκ και θήτευσε ως προπονητής για πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Με το καλημέρα της παρουσίας του κέρδισε το Σούπερ Καπ επικρατώντας του Απόλλωνα με 2-1. Τη σεζόν 1994-95, αν και διατηρούσε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές την Ομόνοια στην πρώτη θέση, τερμάτισε στο δεύτερο σκαλοπάτι, ενώ στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Τη σεζόν 1995-96 οδήγησε τους «πράσινους» στην πρόκριση επί της Μαλτέζικης, Σλιέμα Γουάντερερς, πριν έρθει ο αποκλεισμός από την Λάτσιο στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στο πρωτάθλημα το “τριφύλλι” αρκέστηκε στην 3η θέση, φτάνοντας παράλληλα μέχρι την ημιτελική φάση του κυπέλλου. Ο Γερμανός αντικαταστάθηκε τον Ιανουάριο του 1996 από τον Αυστριακό, Βάλτερ Σκότσικ.

Ο Πρόκοπ προσπαθούσε να προσαρμοστεί με τα σύγχρονα δεδομένα του ποδοσφαίρου, γνώριζε πώς να κρατά σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του και ήταν λάτρης της πειθαρχίας. Πέθανε στις 23 Ιανουαρίου 2002 σε ηλικία 62 ετών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ