aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ματάβζ για… υπέρβαση και στο βάθος αντί-Τζιωνής

Ομόνοια: Ματάβζ για… υπέρβαση και στο βάθος αντί-Τζιωνής

Ο Τιμ Ματάβζ είναι ο πρώτος και όπως όλα δείχνουν η προσθήκη -υπέρβαση, αλλά η μετεγγραφική ενίσχυση της Ομόνοιας δεν θα ολοκληρωθεί στον Σλοβένο σέντερ φορ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «τριφύλλι» θα αποκτήσει και έναν μέσο για να αντικατασταθεί ο Μαρίνος Τζιωνής.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Ο Τιμ Ματάβζ είναι πλέον ελεύθερος από την Μπούρσασπορ κι ήρθε στην Κύπρο για να «κλείσει» στους πρωταθλητές. Τα δημοσιεύματα στην Τουρκία αναφέρουν ότι η Μπούρσασπορ πλήρωσε στον Σλοβένο σέντερ φορ 500 χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Θα ενταχθεί, δηλαδή, στους πράσινους ως ελεύθερος και με γεμάτες τις τσέπες.

Για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, απαιτείται οικονομική υπέρβαση για τη διοίκηση Παπασταύρου που όπως προανήγγειλε, θα γίνει εφόσον ζητηθεί από την τεχνική ηγεσία. Στον Ματάβζ κατέληξαν οι Χένινγκ Μπεργκ και Σίμος Ταραπουλούζης και χθες πριν τον αγώνα με την Ανόρθωση γνώρισε και τους νέους του συμπαίκτες. «Θέλουμε ποδοσφαιριστή καλύτερο από αυτούς που έχουμε», έλεγε και ξαναέλεγε ο Χένινγκ Μπεργκ κι σύμφωνα με τα «χαρτιά» του Ματάβζ, θεωρείται πολύ καλή επιλογή.

Ο 33χρονος Σλοβένος έχει αξιοσημείωτο βιογραφικό, καθώς θήτευσε για αρκετά χρόνια στο ψηλότερο επίπεδο του ολλανδικού ποδοσφαίρου με τις φανέλες των Χρόνιγκεν, Αϊντχόφεν και Φίτεσε, ενώ αγωνίστηκε δύο σεζόν στην Μπουντεσλίγκα με την Άουσμπουργκ (35 συμμετοχές, τρία γκολ) και μία σεζόν στη Serie A με την Τζένοα (7 συμμετοχές, κανένα γκολ). Το πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν ήταν στην Μπουρσασπόρ, όπου κατέγραψε 16 συμμετοχές (12 ως βασικός) και δύο γκολ.

Πέρυσι, ο ύψους 1.88μ. επιθετικός ήταν στην Αλ Ουάχντα στο Αμπού Ντάμπι με απολογισμό 12 γκολ σε 19 εμφανίσεις. Είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, καθώς ο τελευταίος του αγώνας ήταν στις 16 Ιανουαρίου. Ενδεικτικό της αξίας του είναι το γεγονός ότι έπαιξε 44 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας και πέτυχε 11 γκολ. Στη διαδρομή του, για χατίρι του ξοδεύτηκαν 12.600.000 ευρώ. Τα περισσότερα πλήρωσε η Αϊντχόφεν, η οποία έβγαλε από το ταμείο 7.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Η προσπάθεια ενίσχυσης με μεσοεπιθετικό για να αντικατασταθεί ο Μαρίνος Τζιωνής και ήδη διέρρευσε το όνομα του 26χρονου Μαυροβούνιου, Μάρκο Γιάνκοβιτς, και του 22χρονου Αργεντινού Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακός Πειραιώς. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονται επαφές μαζί τους από τους πράσινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ