aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3: Την στρίμωξε κι άγγιξε το «θαύμα» (vid)

Ομόνοια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3: Την στρίμωξε κι άγγιξε το «θαύμα» (vid)

Η Ομόνοια στρίμωξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προηγήθηκε (34’ Ανσαριφάρντ), άγγιξε το «θαύμα», όμως εν τέλει υπέκυψε στη φημισμένη αντίπαλό της. Με τρία γκολ στην επανάληψη (53’, 84’ Ράσφορντ, 63’ Μαρσιάλ), οι «κόκκινοι διάβολοι» έφεραν τούμπα το ματς και πήραν τη νίκη στο ΓΣΠ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Μείωσε στο 86ο λεπτό ο Παναγιώτου, όμως δεν ήταν αρκετό. Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι (18’ Φερνάντες, 78’ Ρονάλντο). Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στου «Ολντ Τράφορντ» για την 4 αγωνιστική.

Τρίτη ήττα της Ομόνοιας σε ισάριθμους αγώνες, η οποία την αφήνει στην τελευταία θέση του ομίλου με μηδέν βαθμούς. Στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην κορυφή παραμένει η Ρεάλ Σοσιεδάδ, που νίκησε τη Σέριφ και ανέβηκε στους 9 βαθμούς.

Το ματς

Τον κυρίαρχο ρόλο από το πρώτο κιόλας λεπτός της αναμέτρησης πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γυροφέρνοντας την μπάλα γύρω από την περιοχή του Φαμπιάνο και ψάχνοντας για διαδρόμους προς την περιοχή. Και τα κατάφερε, δημιουργώντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Δύο φορές βρήκε όμως απέναντι της τον εξαιρετικό Φαμπιάνο (9’ Ρονάλντο, 27’ Άντονι), ενώ στο 18ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες «σημάδεψε» το δοκάρι.

Η Ομόνοια από την άλλη, πήρε θέση άμυνας από νωρίς, όπως αναμενόταν και περιμένοντας για την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Μια τέτοια βρήκε στο 34’, όταν τρεις παίκτες του «τριφυλλιού» έκλεψαν και έφυγαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάνρτ που βρέθηκε σε θέση βολής και δεν λάθεψε, νικώντας τον Ντε Χέα για το 1-0. Πήρε φωτιά στη συνέχεια το ματς. Οι πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν τον μομέντουμ και προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ.

Φουριόζα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ, που κατάφερε πολύ νωρίς να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 53ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Ράσφορντ που πέρασε ως αλλαγή με την επανέναρξη του ματς, έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή. Ελευθερώθηκε όμορφα και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο για το 1-1. Έβαλε πίεση στη συνέχεια η αγγλική ομάδα, έκλεισε την Ομόνοια στα καρέ της και έψαξε για το γκολ της ανατροπής. Το βρήκε, δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση με μια άλλη «χρυσή αλλαγή». Ο Μαρσιάλ πέρασε στο ματς στο 61’ και βρήκε δίκτυα στο 63’ με δυνατό σουτ, μετά από πάσα του Ράσφορντ με τακουνάκι.

Δεύτερο δοκάρι είχε στο 78’ η Γιουνάιτεντ με τον Ρονάλντο, ενώ στο 84’ ο Ράσφορντ με το δεύτερο προσωπικό το γκολ έδωσε αέρα δύο γκολ στην ομάδα του. Ο Παναγιώτου μείωσε στο 86’, μετά από ασίστ του Κακουλλή και όμορφο πλάσε, δεν ήταν όμως αρκετό. Οι πράσινοι στον χρόνο που απέμεινε δεν κατάφεραν να βρουν τρίτο γκολ και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Συνοπτικά η 3η αγωνιστική

Ομόνοια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3
Σέριφ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2

Η 4η αγωνιστική (Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ομόνοια
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σέριφ

Untitled

Η ΤΑΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς (82′ Μπέζους), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσγιακς, Ντίσκερουντ (72′ Παναγιώτου), Χαραλάμπους, Μπάρκερ (61′ Παπουλής), Μπρούνο (72′ Λοίζου), Ανσαριφάρντ (61′ Κακουλλής).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Μαρτίνεζ, Μαλάσια (46′ Σο), Κασεμίρο (82′ ΜακΤόμινεϊ), Έρικσον, Φερνάντες (61′ Μαρσιάλ), Άντονι (74′ Φρεντ), Σάντσο (46′ Ράσφορντ), Ρονάλντο.

Σκόρερ: Ανσαριφάρντ 34′, Παναγιώτου 86′ / Ράσφορντ 53′, 84′ Μαρσιάλ 63′

Κίτρινες: Χαραλάμπους / Μαρτίνεζ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία).

Α’ Βοηθός: Μπρούνο Ζεσούς (Πορτογαλία).

Β’ Βοηθός: Λουτσιάνο Μάγια (Πορτογαλία).

4ος: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία).

VAR: Λούις Γκοδίνιο (Πορτογαλία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Πρώτο κόρνερ στο ματς, για τη Γιουνάιτεντ.

– Πέρασε ανεκμετάλλευτο.

6′ Πρώτη τελική προσπάθεια. Ο Σάντσο έκανε το άστοχο σουτ από το ύψος της περιοχής.

9′ Μεγάλη απόκρουση του Φαμπιάνο, σε δυνατό συρτό σουτ του Ρονάλντο από καλή θέση.

– Έχει τον έλεγχο η Γιουνάιτεντ σε αυτά τα πρώτα δέκα λεπτά. Σε θέση άμυνας η Ομόνοια.

14′ Εκτός περιοχής σουτ του Ρονάλντο, στον Μίλετιτς η μπάλα και νέο κόρνερ για τους Άγγλους.

17′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ. Το γύρισμα του Άντονι ανακόπηκε.

18′ Προσπάθησε να κρεμάσει τον Φαμπιάνο ο Μπρούνο Φερνάντες από καλή θέση στην περιοχή. Σημάδεψε όμως το οριζόντιο δοκάρι.

– Στον ίδιο ρυθμό συνεχίζεται το ματς, οι φιλοξενούμενοι έχουν τον έλεγχο και ψάχνουν για διαδρόμους προν την περιοχή της Ομόνοιας.

25′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο από πολύ μακριά, πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

27′ Νέα μεγάλη απόκρουση του Φαμπιάνο. Ο Άντονι έκλεισε προς τα μέσα και έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Ομόνοιας.

30′ Πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Ρονάλντο. Κανείς στην πορεία της μπάλας, πέρασε παράλληλα η μπάλα.

32′ Πρώτη καλή στιγμή και για την Ομόνοια. Ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην περιοχή και γύρισε. Έδιωξε σε κόρνερ ο Νταλότ πριν η μπάλα φτάσει στον Μπάρκερ, στο πίσω δοκάρι.

– Πέρασε ανεκμετάλλευτο το πρώτο κόρνερ της Ομόνοιας στο ματς.

34′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια, με τον Ανσαριφάρντ. Οι πράσινοι έκλεψαν και έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ιρανός βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε άψογα τον Ντε Χέα για το 1-0.

– Φώναξε για πέναλτι η Ομόνοια, για χέρι στην περιοχή. Ο Πινέιρο έδωσε συνέχεια, ελέγχθηκε και από το VAR η φάση που συμφώνησε μαζί του, πως δεν υπάρχει παράβαση.

– Έχει πάρει φωτιά το ματς. Η Ομόνοια κυνηγά και δεύτερο γκολ. Τα έχουν χαμένα οι παίκτες της Γιουνάιτεντ.

44′ Μακρινή μπαλιά στην πλάτης της άμυνας της Ομόνοιας. Προσπάθησε να κοντρολάρει ο Ρονάλντο, βγήκε και μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Σουτ του Ράσφορντ, πολύ άστοχο.

50′ Εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες, μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

53′ ΓΚΟΛ 1-1 Φέρνει στα ίσα το ματς η Γιουνάιτεντ, με τον Ράσφορντ. Ελευθερώθηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Άγλλος και έπιασε το φαλτσαριστό σουτ. Δεν μπόρεσε να σώσει αυτή τη φορά ο Φαμπιάνο.

55′ Εκτός περιοχής σουτ του Έρικσεν, πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Φαμπιάνο.

57′ Φαλτσαρισό σουτ του Άντονι από πλάγια θέση στην περιοχή, άστοχο.

60′ Σουτ του Ρονάλντο από πολύ πλάγια θέση. Στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

61′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Ανσαριφάρντ και Μπάρκερ εκτός, Κακουλλής και Παπουλής εντός.

61′ Αλλαγή και για τη Γιουνάιτεντ. Μαρσιάλ στη θέση του Φερνάντες.

63′ ΓΚΟΛ 1-2 Φέρνει τα κάτω πάνω η Γιουνάιτεντ, με τον Μαρσιάλ. Μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο σκοράρει ο Γάλλος. Ωραία πάσα με τακουνάκι του Ράσφορντ ο Μαρσιάλ με δυνατό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο.

68′ Προσπάθησε να κρεμάσει τον Ντε Χέα ο Μπρούνο, μπλόκαρε ο Ισπανός.

69′ Σουτ στην κίνηση του Ρονάλντο, πάνω από τα δοκάρια.

72′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Λοίζου αντί Μπρούνο και Παναγιώτου αντί Ντίσκερουντ.

74′ Άντονι στη θέση του Φρεντ.

75′ Φωνάζει για πέναλτι η Ομόνοια. Για μαρκάρισμα του Φρεντ στον Λουίζου. Διαιτητής και VAR αποφάσισαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

77′ Ο Ντε Χέα μπλοκάρει το σουτ του Χαραλάμπους.

78′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ. Ο Νταλότ πέρασε τον Φαμπιάνο, πήγε όμως πλάγια και γύρισε στον Ρονάλντο από πολύ κοντά σημάδεψε το δοκάρι.

78′ Σουτ του Κακουλλή εκτός περιοχής, πολύ άστοχο.

82′ Μπέζους στη θέση του Μίλετιτς.

82′ ΜακΤομίνεϊ αντί του Κασεμίρο.

84΄ΓΚΟΛ 1-3 Σκοράρει η Γιουνάιτεντ, με τον Ράσφορντ. Δεύτερο προσωπικό γκολ για τον Άγγλο, μετά από πάσα πάρε-βάλε του Ρονάλντο, πλάσαρε σε κενή εστία.

86′ ΓΚΟΛ 2-3 Μειώνει η Ομόνοια, με τον Παναγιώτου να πλασάρει εύστοχα εντός της περιοχής. Την ασίστ έδωσε ο Κακουλλής.

87′ Κίτρινη σε Κακουλλή και Μαρτίνεζ για μεταξύ τους… κοκορομαχία.

– Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+2′ Σουτ του Ρονάλντο, άστοχο.

90+4′ Κίτρινη στον Σο.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ