aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Λύσεις υπάρχουν, άλλο είναι που χρειάζεται…

Ομόνοια: Λύσεις υπάρχουν, άλλο είναι που χρειάζεται…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο φετινός Απόλλωνας πολύ δύσκολα μπορεί περιοριστεί και να αναχαιτιστεί όταν επιτίθεται. Αυτό είναι κοινώς παραδεκτό… Βλέπετε, είναι ομάδα η οποία στηρίζεται σε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές της όσον αφορά στο σκοράρισμα κι αν δεν βρει τις λύσεις μέσω των επιθετικών της, θα υπάρξουν άλλοι να… βγάλουν φίδια απ’ τις τρύπες, όπως έκανε λόγου χάρη ο Περέιρα απέναντι στην Ομόνοια. Αυτός και πολλοί άλλοι σε προηγούμενα ματς. Κι από την άλλη, δύσκολα δέχεται και γκολ.

Όχι, το ρεπορτάζ αυτό δεν αφορά στην ομάδα της Λεμεσού. Αφορά στην Ομόνοια και στα αίτια τα οποία της στέρησαν το βαθμολογικό όφελος (ηττήθηκε με 0-2) απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα δε, ίσως την καλύτερη κυπριακή μέχρι στιγμής μαζί με την ΑΕΚ και την ΑΕΛ βάσει απόδοσης και αποτελεσμάτων, αλλά μπορούσε να πάρει κάτι καλό από το ματς. Κυρίως εάν ο Ντάρμπισαϊαρ ευστοχούσε στο πέναλτι και ισοφάριζε σε 1-1.

Διαβάστε επίσης: Ντάρμπισαϊρ: «Νιώθω απαίσια… αμφισβητώ τον οποιονδήποτε»

Οι πράσινοι θέλουν πολλή δουλειά ακόμη για να φθάσουν στο επίπεδο που απαιτείται για να κερδίζουν τέτοια ντέρμπι. Η Ομόνοια προσπάθησε, είχε θέληση, αλλά της έλειψε ανάμεσα σε άλλα και πάλι το γκολ. Για δεύτερο σερί ντέρμπι δεν «είδε» δίχτυα, ενώ πέτυχε μόλις δύο γκολ σε τέσσερα ματς. Πού πας με τέτοιο στατιστικό… Δεν φτάνει που δεν σκοράρει, απώλεσε και ο Ντάρμπισαϊαρ το πέναλτι (63’), που επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας του Ολίβα. Το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα (72’) «σκότωσε» τις όποιες ελπίδες των πρασίνων για βαθμολογικό κέρδος. Γυρόφερνε το «τριφύλλι», όμως, ώς εκεί… Σπάνια γινόταν απειλητικό, να φτιάξει ευκαιρία απ’ αυτές που χαρακτηρίζονται κλασικές.

Διαβάστε επίσης: Κόουτς Ολίβα, τα δύο γκολ ενεργητικό δεν επιτρέπουν πίστωση χρόνου

Οι ακραίοι επιθετικοί της Ομόνοιας, ή αν προτιμάτε, οι παίκτες που χρησιμοποιεί ο Ολίβα σε αυτές τις θέσεις, δύσκολα μπορούν να «πατήσουν» στην περιοχή του αντιπάλου κι όταν συμβαίνει αυτό, τα τέρματα δύσκολα έρχονται και άλλο τόσο δύσκολο είναι να έλθει και το βαθμολογικό όφελος. Το είδαμε με την ΑΕΚ παρά την πολύ καλή εμφάνιση του «τριφυλλιού», φάνηκε και απέναντι στον Απόλλωνα. Και αν συνεχίσει αυτό, ο Ντάρμπισαϊαρ ή οποιοσδήποτε άλλος αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης στο εξής, θα μοιάζει σαν καλαμιά στον έρημο κάμπο.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Τα «κτυπήματα» του «Φανούρη» και το κάζο του Ματ

Κι αν αναφερόμαστε σε τέρματα μέσω των οποίων μπορεί η Ομόνοια να πάρει προβάδισμα σε αναμετρήσεις, σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να αντιδράσει όταν βρεθεί πίσω στο σκορ, σε περίπτωση πάντοτε που δεν βρεθούν οι λύσεις άμεσα για να γίνει καλύτερη και πιο αποτελεσματική η ομάδα της Λευκωσίας στον επιθετικό, στον παραγωγικό και στον οργανωτικό τομέα. Θεωρούμε πως μέσω αλλαγών σε κάποια πρόσωπα, «πειραματισμών» σχετικά με το σύστημα και τις θέσεις και παίρνοντας ευκαιρίες από τον Ολίβα κάποιοι άλλοι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν, η Ομόνοια μπορεί να βελτιωθεί στο σκοράρισμα, στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην καλύτερη αναχαίτιση των αντιπάλων.

Διαβάστε επίσης: Ολίβα: «Φεύγω με διαφορετικά συναισθήματα…»

Έτσι μόνο θα έλθουν οι βαθμοί που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ομόνοιας. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να σκεφτούν διπλά και τριπλά τι πήγε λάθος στα τελευταία δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα και να αξιολογήσουν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές που δεν πήραν ακόμη ευκαιρίες και τί λύσεις μπορούν να προσφέρουν. Διότι κάποιες αποφάσεις σε καταρτισμούς ενδεκάδας μέχρι στιγμής, δεν απόφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αγωνιστικά και βαθμολογικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποιοι παίκτες δεν αξίζει να φοράνε την πράσινη φανέλα. Τουναντίον, για να μπορούν να την τιμήσουν, θα χρειαστεί υπομονή και κυρίως ακόμη πιο σκληρή δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Ένας μοιραίος Ματ που δεν το πίστευε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ