aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Λες και συμβιβάστηκαν…

Ομόνοια: Λες και συμβιβάστηκαν…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άλλη μια χάντρα στην προβληματική πορεία της στην τρέχουσα σεζόν, πρόσθεσε το απόγευμα της Κυριακής η Ομόνοια, που επιβεβαιώνει τις τρανταχτές αδυναμίες της που δεν της επιτρέπουν έστω και αργοπορημένα να κάνει ένα σερί νικών.

Ο τρόπος με τον οποίο η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές της προσέγγισαν το ματς με τη Δόξα, ήταν λες και έχουν συμβιβαστεί με απουσία της ομάδας από την εξάδα. Γιατί, άλλο είναι να λες ότι θα το παλέψεις για την εξάδα και άλλο είναι τι κάνεις στον αγωνιστικό χώρο και αν το επιβεβαιώνεις ή όχι. Η έλλειψη αποφασιστικότητας, συγκέντρωσης και προσήλωσης στον στόχο, ήταν ευδιάκριτα στοιχεία στο παιχνίδι της και το πλήρωσε.

Οι πράσινοι, λοιπόν, σε άλλο ένα ματς έκαναν σοβαρά λάθη, τα πλήρωσαν και έτρεχαν για την ανατροπή. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να ισοφαρίσουν στο τέλος. Και πάλι καλά… Παρόλο που είχε δυο δοκάρια και άλλες τόσες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, η Ομόνοια δεν έβγαζε την εικόνα της ομάδας που θα διεκδικούσε με μανία τη νίκη. Αυτής που θα φώναζε στον αντίπαλο, «εγώ θα κερδίσω σήμερα!».

Αργή ανάπτυξη, προβλεπτό παιχνίδι και τραγικά λάθη στην άμυνα. Αυτό ήταν το σκηνικό μέχρι το σημείο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά. Και τότε ο Αναστασίου αποφάσισε να ρισκάρει, να παίξει με τρεις στην άμυνα. Κατάφερε να βάλει πίεση, σ’ αυτό συνέτεινε και η οπισθοχώρηση του αντιπάλου αφού θέλησε να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα. Στην άμυνα, όμως, ήταν ευάλωτη και κινδύνευσε να δεχθεί και τρίτο γκολ.

Ο ένας βαθμός στο τέλος της ημέρας ίσως αποδειχθεί και πολύτιμος, από την άλλη όμως η απώλεια δύο βαθμών ενδεχομένως να στοιχίσουν την παρουσία της ομάδας στην εξάδα. Αυτό θα διαφανεί μετά το προσεχές ντέρμπι με την Ανόρθωση, αναλόγως του αποτελέσματος, ίσως η βαλίτσα να πάει και μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Το σίγουρο είναι πως, η Ομόνοια άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της σ’ ένα ματς που ήταν το φαβορί και δεν μπόρεσε να φθάσει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Μαθηματικά ακόμη ελπίζει για την εξάδα, όμως η προσπάθειά της έγινε ακόμη πιο δύσκολη και γι’ αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ