aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Λείπουν ένας που έφυγε και ένας… θεατής

Ομόνοια: Λείπουν ένας που έφυγε και ένας… θεατής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της η Ομόνοιας έμεινε άσφαιρη. Δείγμα του ότι υπάρχει πρόβλημα και όπως παραδέχτηκε ο Χένινγκ Μπεργκ «ασφαλώς και μας ανησυχεί που δεν σκοράρουμε».

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» νοσταλγούν ήδη τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος βρίσκεται πια στην αυστραλιανή Μακάρθουρ. Κάτι λογικό καθώς η σύγκριση με τον αντικαταστάτη του, Μίχαλ Ντούρις, προς το παρόν προκαλεί μελαγχολεία. Ωστόσο, ο Άγγλος γκολτζής δεν είναι το μοναδικό μείον αναφορικά με την επιθετική παραγωγικότητα σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ο Τιάγκο Φερέιρα δεν πήρε μετεγγραφή, αλλά ήταν θεατής σε πάρα πολλά ματς του πρωταθλήματος κυρίως.

Ο Βραζιλιάνος μεσεοεπιθετικός αποτέλεσε πολύτιμο «εργαλείο» την περασμένη αγωνιστική περίοδο, βρίσκοντας τρόπο να συμμετέχει σε αρκετά τέρματα. Σκόραρε τέσσερις φορές, έδωσε πέντε ασίστ, συνέβαλε σε γκολ-προϊόν ομαδικής προσπάθειας, εκτέλεσε κόρνερ από το οποίο ακολούθησε σκοράρισμα σε δεύτερο χρόνο και κέρδισε πέναλτι που αξιοποιήθηκε. Έβαλε το λιθαράκι του δηλαδή στα 12 από τα 34 γκολ πρωταθλήματος της Ομόνοιας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,29%.

Στην τρέχουσα σεζόν ήταν βασικός σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς έως και το πρώτο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς έχοντας δύο γκολ, ενώ στο πρωτάθλημα σέρβιρε μία ασίστ. Μετά, όμως, έμεινε εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα, καθώς προσβλήθηκε από Covid-19.

Μετά την ανάρρωση του ποδοσφαιριστή από τη χώρα του καφέ, ο Μπεργκ τον χρησιμοποίησε αλλαγή σε δύο πρόσφατα παιχνίδια, από το 72’ κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου (0-0) και από το 75’ απέναντι στη Γρανάδα (0-2). Στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς πάντως συνέβαλε στο ανέβασμα των πρασίνων και στη δημιουργία τριών ευκαιριών. Ωστόσο, στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στη Δόξα (0-0) έμεινε στον πάγκο.

Δίχως αμφισβήτηση, ο καλός Τιάγκο με την ουσιαστική συνεισφορά στην παραγωγή φάσεων και γκολ λείπει από τους «τριφυλλοφόρους». Πόσο μάλλον σε περίοδο που δυσκολεύονται να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το ζήτημα είναι πότε θα κριθεί έτοιμος για να τον εμπιστευτεί περισσότερο η τεχνική ηγεσία, είτε δίνοντάς του θέση βασικού είτε χρησιμοποιώντας τον πιο συχνά ως αλλαγή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ