aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κύπριοι διεθνείς με εξαιρετικές συστάσεις

Ομόνοια: Κύπριοι διεθνείς με εξαιρετικές συστάσεις

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τέσσερις παίκτες της Ομόνοιας συμπεριλαμβάνονται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού μας προπονητή, Νίκου Κωστένογλου για τους δύο εκτός έδρας φιλικούς αγώνες που θα δώσει η εθνική μας (στις 4 Ιουνίου την Ουγγαρία και στις 7 Ιουνίου την Ουκρανία). Πρόκειται για τους Κούσουλο, Παναγή, Λοΐζου και Παπουλή, ενώ απουσιάζει ο Μαρίνος Τζιωνής, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση, καθώς επίσης και ο Ανδρόνικος Κακουλλής. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών που μπορούν να βοηθήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στην Ομόνοια, πάντως, οι περισσότεροι Κύπριοι διεθνείς είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και βοήθησαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το ρόστερ της Ομόνοιας διαθέτει πλούσιο κυπριακό ταλέντο, ίσως το καλύτερο από όλες τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Παίκτες, οι οποίοι αν δεν ακριβοπουληθούν, πιστεύεται ότι θα είναι ανάμεσα στις κύριες επιλογές του Χένινγκ Μπεργκ και στη νέα σεζόν. Έχουμε και λέμε:

Αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας Φαμπιάνο στον οποίο υποκλίθηκαν οι πάντες, ο κορυφαίος των κορυφαίων στο πράσινο οικοδόμημα των πρωταθλητών θα ήταν ο Ιωάννης Κούσουλος. Ο «βιονικός» Κύπριος διεθνής με τις περισσότερες συμμετοχές (και λεπτά) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην τρέχουσα περίοδο, ο οποίος όργωσε τη μεσαία γραμμή και έδωσε λύσεις σε όλους τους τομείς. Ακόμη και στο σκοράρισμα, αφού πέτυχε τέσσερα σημαντικά τέρματα.

Ο Μαρίνος Τζιωνής θεωρείται μεγάλο κεφάλαιο για την Ομόνοια και το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το όνομά του «ακούγεται» ήδη για τα καλά για μετεγγραφή στο εξωτερικό. Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν ότι είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να σταθεί σε πολύ μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη λήξασα σεζόν, θαυμάστηκε κατ’ επανάληψη. Τα επτά γκολ και οι 31 συμμετοχές είναι η πλήρης επιβεβαίωση για την τεράστια προσφορά του. Σε κάποιες περιπτώσεις ήρθε από τον πάγκο και χάρισε χρυσά τρίποντα, με αποκορύφωμα τη νίκη – μισός τίτλος επί της ΑΕΛ στο ΓΣΠ.

Θέλοντας και μη, τα φώτα έπεσαν και στον Λοΐζο Λοΐζου. Ο πιτσιρικάς (δεν έχει ακόμη κλείσει τα 18 του χρόνια) ξεχειλίζει από ταλέντο και το «φωνάζει»! Σε κάποιες περιπτώσεις, με τις ενέργειες θυμίζει μεστωμένο 30άρη και σε κάποιες άλλες εμπνέει εμπιστοσύνη και στους συμπαίκτες του και στην τεχνική ηγεσία. Ήταν πρωτοκλασάτη επιλογή για τον Μπέργκ, ο οποίος τον «χειρίστηκε» με μαεστρικό τρόπο και θεωρείται σήμερα το σπουδαιότερο ίσως ταλέντο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό εξάλλου κι έπαιξε σε 27 ματς πρωταθλήματος (17 βασικός, 10 αλλαγή) πετυχαίνοντας και 2 γκολ.

Αναμφίβολα, μεγάλο ταλέντο χαρακτηρίζεται και ο 20χρονος Ανδρόνικος Κακουλλής, ο οποίος στη λήξασα σεζόν δεν κατάφερε πατήσει γερά στο «εφαλτήριο», αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει τα προσόντα. Παρόλα αυτά στη λήξασα σεζόν είχε 14 συμμετοχές με τους πρωταθλητές.

Στα 27 του χρόνια ο Κωνσταντίνος Παναγή συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Κύπριους τερματοφύλακες και δουλεύει με πάθος για να αρπάξει την ευκαιρία του. Στο πρωτάθλημα είχε τρεις συμμετοχές ως βασικός.

Κύπριος διεθνής είναι ο Φώτης Παπουλής, ο οποίος ήρθε στην Ομόνοια, αναδείχθηκε πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ με τους Τσέποβιτς και Ασάντε με 8 γκολ. Στα 36 του χρόνια, οτιδήποτε άλλο περισσεύει.

Στο κυπριακό ρόστερ των πρασίνων, είναι επίσης οι Νικόλας Παναγιώτου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Βενιζέλου και Χαράλαμπος Κυριακίδης που περιμένουν το νεύμα του Χένινγκ Μπεργκ για το επόμενο τους βήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ