aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κι όμως, φέτος δεν το έχει ξανακάνει!

Ομόνοια: Κι όμως, φέτος δεν το έχει ξανακάνει!

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η Ομόνοια με τη χθεσινή νίκη της  σε βάρος του Ερμή (2-0) ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, προσωρινά ή όχι θα μάθουμε αύριο μετά το ντέρμπι μεταξύ Απόλλων και ΑΕΛ.

Αυτό που συμβαίνει τη φετινή χρονιά στους πράσινους είναι μάλλον παράδοξο. Αν και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ουδεμία φορά μετά την ολοκλήρωση κάποιας αγωνιστικής έχει βρεθεί να είναι πρώτη στην βαθμολογία.

Στο φετινό πρωτάθλημα τη… μερίδα του λέοντος, όσον αφορά την πρώτη θέση κατέχει ο Απόλλων, ο οποίος έχει αναπαυτεί στην κορυφή τις 15 από τις 24 αγωνιστικές, ενώ αν νικήσει στο αυριανό ντέρμπι, θα γίνουν 16 οι φορές.

Ακολουθεί η ΑΕΛ και η Ανόρθωση, που κατείχαν την πρωτιά σε πέντε και τρεις αγωνιστικές αντίστοιχα, ενώ και η ΑΕΚ είχε βρεθεί στην πρώτη θέση μια φορά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Ομόνοια έχει λιγότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και την περσινή σεζόν άλλωστε, η Ανόρθωση ήταν αυτή που ήταν στο… ρετιρέ τις περισσότερες αγωνιστικές (13), σχεδόν τις διπλάσιες από ότι οι πράσινοι που ήταν στις εφτά. Ωστόσο η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, ήταν αυτή που πανηγύρισε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την απόφαση πρόωρης διακοπής του πρωταθλήματος.

Στο ποδόσφαιρο αυτό που έχει σημασία είναι ο προορισμός και όχι το ταξίδι. Την δόξα κερδίζει αυτός που θα βρεθεί στην κορυφή με την ολοκλήρωση της τελευταίας, και καμίας άλλης αγωνιστικής. Παράλληλα, σε περίπτωση που ο Απόλλων δεν καταφέρει να νικήσει το αυριανό ντέρμπι της Λεμεσού, η Ομόνοια θα μείνει για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μοναδικό στόχο να μείνει μέχρι τέλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ