aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Ομόνοια: Κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Εάν ένας άσχετος με το κυπριακό ποδόσφαιρο αφαιρέσει κανείς τα λεπτά των καθυστερήσεων και παρακολουθήσει το ντέρμπι της Ομόνοιας με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα. Και το χειρότερο; Ούτε πληγωμένος εγωισμός φάνηκε, ούτε περίσσιο πάθος για αντιστροφή του κλίματος, παρά μόνο κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Αργή ομάδα, προβλέψιμη στην ανάπτυξη της, σχεδόν ακίνδυνη από τον άξονα να περιμένει μόνο από τον αριστερό της μπακ (Λέσγιακς) μπας και απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η Ομόνοια συνέχισε απ’ εκεί που σταμάτησε στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ, δέχθηκε την τέταρτη ήττα της στο πρωτάθλημα (πέρσι σε 36 αγωνιστικές δέχθηκε μόλις τρεις) και μετρά πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια της.

Τραγικές επιδόσεις για το «τριφύλλι» που είδε άλλο ένα οχυρό να πέφτει, καθώς το βράδυ της Παρασκευής δέχθηκε την πρώτη εντός έδρας ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη μετά τις 9 Φεβρουαρίου 2020, όταν έχασε με 2-1 από τον Εθνικό Άχνας. Οι πράσινοι υποχώρησαν στη 10η θέση με 7 βαθμούς, στο -10 από την κορυφή, μα το πιο ανησυχητικό για την Ομόνοια είναι η εικόνα που βγάζει παρά η βαθμολογική της θέση.

Ο Χένινγκ Μπεργκ ανέλαβε την ευθύνη της κάκιστης πορείας, κάτι αυτονόητο από την στιγμή που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου και αδυνατεί να βρει λύσεις στα προβλήματα. Όμως είναι οφθαλμοφανές ότι για το φετινό χάλι της Ομόνοιας οι ευθύνες βαραίνουν όσους συνθέτουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Από τον διευθυντή ποδοσφαίρου Νεόφυτο Λάρκου, μέχρι και τον τελευταίο γυμναστή. Το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης και τα συνακόλουθη της (μαζεμένοι τραυματισμοί) δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί και φαίνεται πως θα συνοδεύει για αρκετό καιρό την Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ