aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κάθε (πανύψηλο) εμπόδιο για καλό

Ομόνοια: Κάθε (πανύψηλο) εμπόδιο για καλό

Ο Χένινγκ Μπεργκ «κωδικοποίησε» την κλήρωση της Ομόνοιας στον 2ο προκριματικό γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ με τον πλέον παραστατικό τρόπο: «Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι δύσκολη ομάδα, ίσως η δυσκολότερη που μπορούσε να μας τύχει σε αυτόν τον προκριματικό γύρο». Στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, πάντως, ήταν στην υψηλότερη θέση κι η ζόρικη κλήρωση είναι γεγονός για τους πρωταθλητές Κύπρου. Θα μπορούσε να ήταν πιο ζόρικη; Ίσως με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος έχει «ματώσει» στην Κύπρο και χάνεται το στοιχείο της… γνωστής ελληνικής υποτίμησης.

Επί της ουσίας, οι τριφυλλοφόροιι μπαίνουν στην κορυφαία διοργάνωση και πρέπει να κάνουν την υπέρβαση. Να κολυμπήσουν σε βαθιά νερά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν προοπτική διάκρισης στον θεσμό. Με τη σημείωση ότι θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που λένε ότι αντίπαλός τους θα είναι οι Κροάτες. Διότι, για να ακριβολογούμε, αντίπαλος της Ομόνοιας είναι ο νικητής του ζευγαριού Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Βαλούρ, με τις πιθανότητες να προκριθούν οι Ισλανδοί να είναι πολύ μικρές. Όμως όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 20 ή 21 Ιουλίου εκτός έδρας και ο επαναληπτικός στις 27 ή 28 Ιουλίου στην Κύπρο.

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας (έχει κερδίσει τα τελευταία 15 πρωταθλήματα σε 16 σεζόν!) έχει μεγάλη εμπειρία στον ευρωπαϊκό χώρο. Πέρυσι για παράδειγμα είχε φτάσει μέχρι τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας την Τότεναμ του Μουρίνιο (ήταν η απαρχή του διαζυγίου τους) με μια περιποιημένη «τριάρα» (3-0) στο Ζάγκρεμπ. Τις περιόδους 2018-19 και 2019-20 συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι είναι μόνιμη… θαμώνας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Έχει όμως και τα στραβοπατήματά της, στα οποία μπορούν να πατήσουν οι πράσινοι. Κατά καιρούς «τρώνε» και την κατραπακκιά τους. Πέρυσι για παράδειγμα αποκλείστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ από την υποδεέστερη Φερεντσβάρος, ενώ τη σεζόν 2017-18 αποκλείστηκαν από την αλβανική Σκερντεμπέου! Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Κροάτες διεθνείς Πέτκοβιτς, Όρσιτς, Ιβάνουσετς, και ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς. Άλλοι δύο παίκτες παίζουν στο Euro 2000 με τα Σκόπια (Ριστέφσκι και Αντέμι), κι ένας με την Ελβετία  (Γκαβράνοβιτς). Πρόσφατα πούλησε στη Λειψία τον Γιόσκο Γκβαρντιόλ, έναντι 18.800.000 ευρώ! Προπονητής της από τις 18 Μαρτίου 2021 είναι ο Νταμίρ Κρίζναρ.

Αν τελικά αντίπαλος είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ένα ψηλό εμπόδιο για την Ομόνοια. Μόνο που επί των ημερών του Μπεργκ έχει αποδειχθεί ότι ξέρει τον τρόπο να παίζει όλους τους αντιπάλους της στα ίσα κοιτάζοντάς τους στα μάτια και προσδοκώντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό πιστεύεται ότι θα κάνει και τώρα. Οι πράσινοι χρειάζονται μόλις μία πρόκριση για να κλειδώσουν συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Εάν αποκλειστούν από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ