aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Καθάρισε» νωρίς και μετά… κάθισε

Ομόνοια: «Καθάρισε» νωρίς και μετά… κάθισε

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δύο στα δύο και το απόλυτο των βαθμών, πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που πέτυχε και τα δύο γκολ της, ενώ είδε δίχτυα και πάλι ο Ντέρμπισαϊρ. Η Ομόνοια ξεπέρασε και το εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας και βαδίζει αλάνθαστη. Ιδανικό ξεκίνημα για τους πράσινους που, πέρα από το γεγονός ότι έχουν ποιότητα και είναι αποτελεσματικοί, ξέρουν να διαχειρίζονται το υπέρ τους αποτέλεσμα. Πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ από τα πρώτα 32 λεπτά (Μαυρίας 24’, Ντάρμπισαϊρ 32’) και ακολούθως… κάθισαν. Η Νέα Σαλαμίνα έψαξε το γκολ στην επανάληψη, όπου ήταν καλύτερη για μεγάλο διάστημα, όμως δεν πέτυχε τον στόχο της αφού ο Ουζόχο, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε «παρών», αλλά και οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι.

Διαβάστε επίσης: Tα νεότερα για τον τραυματισμό του Ντάρμπισαϊρ

Τον πλήρη έλεγχο είχε η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο. Επέβαλε με το ξεκίνημα τον ρυθμό της και όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζε στροφές. Η Νέα Σαλαμίνα περιορίστηκε στο δικό της μισό γήπεδο, περίμενε την αντίπαλό της, όμως δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να βγάλει αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι γυρόφερναν το γκολ, παίζοντας πότε κάθετα και πότε από τα άκρα, το οποίο πέτυχαν μ’ ένα εξαιρετικό συνδυασμό, με τον Μαυρία να χρίζεται σκόρερ (24’). Οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, περιορίζοντας τη Νέα Σαλαμίνα σε παθητικό ρόλο, και έψαχναν και δεύτερο γκολ το οποίο πέτυχαν άμεσα, στο 32’, με τον Ντέρμπισαϊρ. Και πάλι δεν αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Ουζόχο να είναι θεατής και την Ομόνοια να αγγίζει και τρίτο γκολ σε σουτ του Μποτεάκ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Διαβάστε επίσης: «Mπαμπά; Γι’ αυτή την Ομόνοια μου μιλούσες;»

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε ψηλότερα, έβαλε πίεση (βοήθησε η παρουσία του Τισντέλ) και αναζήτησε το γκολ, για να μειώσει και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Η Ομόνοια είχε ένα κενό διάστημα όπως και με τη Δόξα, που επέτρεψε στην αντίπαλό της να δημιουργήσει κάποιες φάσεις, όχι ιδιαίτερα απειλητικές. Μετά το 65’ η Ομόνοια ισορρόπησε, ήταν απειλητική, έκανε διαχείριση του υπέρ της προβαδίσματος, ενώ έψαξε και τρίτο γκολ. Η Νέα Σαλαμίνα είχε με τη σειρά της καλές στιγμές και πότε η αστοχία και πότε ο Ουζόχο δεν της επέτρεψαν να πετύχει έστω ένα γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ