aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΟμόνοια – Καρμιώτισσα 2-1: Πήρε το εισιτήριο για τους «8» και έβαλε… φάρμακο στις πληγές...

Ομόνοια – Καρμιώτισσα 2-1: Πήρε το εισιτήριο για τους «8» και έβαλε… φάρμακο στις πληγές της (vid)

Η Καρμιώτισσα με τον Ντούμπια (18’) «σόκαρε» την Ομόνοια, όμως οι πράσινοι έβγαλαν αντίδραση και χάρις σε γκολ των Χούπερ (35’) και Μπρούνο (41’) επικράτησαν 2-1, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Coca-Cola στο ΓΣΠ. Το «τριφύλλι» έγινε έτσι, η πρώτη ομάδα που σφραγίζει εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού, βάζοντας φάρμακο στις πληγές που άφησε η βαριά ήττα (0-4) από τον ΑΠΟΕΛ.

ΕΔΩ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ: Ομόνοια – Καρμιώτισσα 2-1

Η ομάδα της Λευκωσίας παρά το γεγονός ότι «καρδιοχτύπησε» στο ξεκίνημα, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να πάρει τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, που αποτελεί και φέτος, όπως και πέρσι διέξοδο για διάκριση.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στη μεταξύ τους αναμέτρηση της Δευτέρας (5/12, 19:00) για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς

Αν και η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας μάλιστα και δύο καλές τελικές ευκαιρίες με Παπουλή (4’) και Χούπερ (15’), η Καρμιώτισσα ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 18’, όταν ο Ντούμπια έκλεψε από τον Μάθιους, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα, στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και μετά να καταλήξει στα δίκτυα του Ουζόχο. Οι πράσινοι ήταν εμφανώς «σοκαρισμένοι» στα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν, με την ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών να πατάει καλύτερα.

Όλα αυτά μέχρι το 35ο λεπτό, όταν μετά από κεφαλιά του Γιούστε, ο Χούπερ κέρδισε τον Χούμποτσαν στη διεκδίκηση και σούταρε από πολύ μακριά… κρεμάζοντας τον Κνόμπλοχ και φέρνοντας το ματς στα ίσα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων τους, καταφέρνοντας μάλιστα να βρουν και δεύτερο γκολ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 41’ με τον Μπρούνο, μετά από όμορφη πάσα του Χούπερ.

Στην επανάληψη η Ομόνοια έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης, ρίχνοντας βάρος στη διατήρηση του υπέρ της αποτελέσματος. Η Καρμιώτισσα το πάλεψε, ωστόσο δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, με τους πράσινους να κράτανε με σχετική ευκολία το 2-1 που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο και την πρόκριση.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Γιανίκ Φερέρα): Ουζόχο, Μάθιους (72′ Ψάλτης), Γιούστε, Μίλετιτς, Κίτσος, Ντίσκερουντ (85′ Κασάμα), Χαραλάμπους, Παπουλής (72′ Μπασιρού), Μπρούνο, Λοΐζου, Χούπερ (85′ Κακουλλής).

Καρμιώτισσα (Χρίστος Χαραλάμπους): Κνόμπλοχ, Τάντι, Μεντίμορετς, Χουμπότσαν, Μαλόν (85′ Πονστάφσκι), Σέλουστκα (59′ Αβραάμ), Οικονομίδης (46′ Μπεν Σαλάμ), Ελ Αλουχί, Καλτσάς (73′ Κουλιμπαλί), Ντούμπια, Ντούρις (73′ Σελάγια).

Σκόρερ: Χούπερ 35′, Μπρούνο 41′ / Ντούμπια 18′

Κίτρινες: Χαραλάμπους, Λοίζου, Κασάμα / Ντούρις, Ντούμπια, Μεντιμόρετς

Διαβάστε επίσης: Αποχή 15 λεπτών από τους Ομονοιάτες με μήνυμα: «Ξεχειλίζουμε από οργή»


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ