aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – Καραμπάχ 1-4: Από τον παράδεισο στην κόλαση

Ομόνοια – Καραμπάχ 1-4: Από τον παράδεισο στην κόλαση

Τη διαδρομή παράδεισος – κόλαση έκανε το βράδυ της Πέμπτης η Ομόνοια. Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν 1-0 της Καραμπάχ στο ΓΣΠ ηττήθηκαν 1-4 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και έχασαν την ευκαιρία να κάνουν αποφασιστικό βήμα για κατάληψη μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων του όγδοου ομίλου.

Το σκηνικό ήταν ονειρικό για το «τριφύλλι». Χιλιάδες κόσμου στις εξέδρες για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των ομίλων, ενθουσιασμός και γκολ στο 40 με τον Γιαν Λέτσγιακς σαν άλλος Ράμπο στην ταινία «Το πρώτο αίμα»  να βάζει σε θέση οδηγού το «τριφύλλι».

Η Καραμπάχ, όμως, δεν είπε την τελευταία της λέξη. Έφερε τα πάνω κάτω στο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά με έναν «κεραυνό» από τον Kάντι στο 52’ και εν συνεχεία με δύο τέρματα σε διάστημα εφτά λεπτών. Ο Σεϊτάεφ στο 73’ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με κοντινό πλασέ και μετά από ασταθή απόκρουση του Φαμπιάνο σε σουτ του Ζουμπίρ, ο Μεντβέντεφ στο 79’ με πέναλτι σε χέρι του Γιούστε στην περιοχή πέτυχε το 3-1 και ο Κάντι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 90+4’ διαμόρφωσε το εφιαλτικό (για την Ομόνοια) 1-4.

Στους τέσσερις βαθμούς έφθασε η Καραμπάχ, όσους έχει και η Βασιλεία η οποία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου νίκησε με 4-2 την Καϊράτ. Στον ένα βαθμό έμεινε η Ομόνοια, όπως φυσικά και η ομάδα από το Καζακστάν. Την επόμενη αγωνιστική οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Βασιλεία εκτός έδρας στις 21 Οκτωβρίου, ενώ η Καραμπάχ υποδέχεται την Καϊράτ.

Το ματς

Η ομάδα του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ έδειξε τα δόντια της και στο πρώτο ημίχρονο, καθώς με κινητήριο μοχλό τον «δαιμόνιο» Ζουμπίρ ήταν πιο απειλητική από την Ομόνοια και μάλιστα είχε δοκάρι στο 18’, όταν η μπάλα σε σουτ του ακραίου επιθετικού των φιλοξενούμενων κτύπησε στο πόδι του Λανγκ και ακολούθως στο δοκάρι.

Οι πράσινοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Λανγκ σε φάουλ του Γκόμεθ στο 32’ και οκτώ λεπτά αργότερα πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Γιαν Λέτσγιακς με κεφαλιά, και πάλι έπειτα από φάουλ του αρχηγού της Ομόνοιας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας «φωτιά» στο ΓΣΠ. Μάλιστα,  τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να σκοράρει, μάτωσε, του έγινε ραφές και συνέχισε με μπαταρισμένο κεφάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος για την Καραμπάχ, η οποία έκανε ότι ήθελε και ξεγύμνωσε τις αδυναμίες της Ομόνοιας. Οι πράσινοι πλήρωσαν ατομικά και ομαδικά λάθη, έδειχναν μια ταχύτητα πιο αργοί από τους Αζέρους και στο τέλος βυθίστηκαν από την απογοήτευση με αποτέλεσμα να έρθει μια βαριά ήττα με 4-1.

Ο Κάντι με μια βολίδα στο 52’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ο Σεϊτάεφ στο 73’ πήρε το «ριμπάουντ» στο σουτ του Ζουμπίρ και την ασταθή απόκρουση του Φαμπιάνο (με τους αμυντικούς της Ομόνοιας να μαρκάρουν με τα μάτια) και έκανε το 2-1, ενώ στο 78’ ο Γιούστε έβαλε τα χέρια του και έβγαλε ο ίδιος τα μάτια της ομάδας του. Με μια αψυχολόγητη ενέργεια υπέπεσε σε πέναλτι υψώνοντας το χέρι του έχοντας γυρισμένη πλάτη στην μπάλα και ο Μεντβέντεφ στο 79’ πέτυχε το 3-1. Το γκολ του Κάντι στο 90+4’ σαν σε προπόνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-4 σκορπώντας ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στο «στρατόπεδο» της Ομόνοιας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Ψάλτης, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λέτσιακς (81′ Λέτσγιακς), Ζαχαρίου (64′ Τσέποβιτς), Γκόμεθ, Μπασιρού (30′ Σέχου), Τζιωνής, Παπουλής (46′ Λοΐζου), Κακουλλής (64′ Μποτεάκ).

Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μαχαμαντάλιεφ, Χουσεΐνοφ, Μεντβέντεφ, Μεδίνα, Μπαϊράμοφ, Γκαράγιεφ, Αντράντε (85′ Αλμέιδα), Όζομπιτς (74′ Όσοβιτς), Κάντι, Ζουμπίρ, Ουαντζί (64′ Σεϊτάεφ).

Σκόρερ: Λέσγιακς 40′ / Kάντι 52′, 90+4′, Σεϊτάεφ 73′, Μεντβέντεφ (πέναλτι) 79′

Κίτρινες: Ζαχαρίου / Ατράντε.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ντέιβιντ Ρουμ (Σκωτία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Άλαν Μούλβανι (Σκωτία).

4ος Διαιτητής: Γρεγκ Νάπιερ (Σκωτία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΕΜΕΤΡΗΣΗΣ

Στο γήπεδο οι δύο ομάδες. Πολύ θερμή η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλοι της Ομόνοιας.

Έναρξη αγώνα.

2′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, σουτ του Κάντι ο Φαμπιάνο μάζεψε την μπάλα.

3′ Πρώτη επίσκεψη και για την Ομόνοια στην αντίπαλη περιοχή, διαγώνιο σουτ του Κακουλλή ο Μαγκομενταλίγιεφ απέκρουσε σταθερά.

9′ Καλός ρυθμός στο παιχνίδι. Οι Αζέροι παίζουν συνεχώς από τα αριστερά όπου κινείται ο Ζουμπίρ.

11′ Ο Όζομπιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας υπό την πίεση του Λανγκ που προσπάθησε ριψοκίνδυνα να τον παρεμποδίσει, ο Φαμπιάνο βγήκε και έδιωξε τον κίνδυνο.

12′ Η Καραμπάχ έχει διάθεση να πιέσει την Ομόνοια που δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα με αποτέλεσμα οι Αζέροι να ανανεώνουν επιθέσεις.

15′ Σουτ του Ουαντζί η μπάλα λίγο έξω.

17′ Ο Ζουμπίρ ταλαιπώρησε την άμυνα της Ομόνοιας, έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ψάλτη και ο Φαμπιάνο απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα.

18′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καραμπάχ. Ο Ζουμπίρ ξανά από αριστερά μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και από απόκρουση του Λανγκ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

19′ Βρέθηκε στο έδαφος ο Κακουλλής σε μαρκάρισμα του Χουσεΐνοφ στην περιοχή των Αζέρων, δεν υπήρχε παράβαση.

25′ Νέα προσπάθεια από τον Ουαντζί, σουτ εκτός στόχου.

27′ Ο Μεδίνα προλαβαίνει τον Κακουλλή και διώχνει την μπάλα, ενώ προηγουμένως ο Κύπριος φορ ταχύτατα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πρόλαβε την έξοδο του Μαχαμαντάλιεφαρκετά εκτός περιοχής.

30′ Αναγκαστική αλλαγή για την Ομόνοια, στη θέση του Μπασιρού ο Σέχου.

32′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια, φάουλ του Γκόμεθ δυνατή κεφαλιά του Γκόμεθ ο Μαχαμαντάλιεφ ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε.

40′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια με σκόρερ τον Γιαν Λέσγιακς. Ο Τσέχος αμυντικός με κεφαλιά μετά από φάουλ του Γκόμεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

41′ Τραυματίστηκε ο Λέσγιακς στη φάση του γκολ. Υπάρχει αρκετό αίμα στο πίσω μέρος του αυτιού του. Δέχθηκε ραφές και του έδεσαν το κεφάλι. Επιστρέφει στο γήπεδο ο αριστερός μπακ της Ομόνοιας.

45+1′ Σέντρα του Ζουμπίρ, ο Κάντι έκανε το σουτ άστοχο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημίχρονου.

52′ ΓΚΟΛ για την Καραμπάχ, με φοβερό σουτ του Κάντι εκτός περιοχής. Με εξωτερικό φάλτσο ο εξτρέμ των Αζέρων νίκησε τον Φαμπιάνο, ο οποίος δεν μπόρεσε να σώσει την εστία της Ομόνοιας. Διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Χούμποτσαν στην αρχή της φάσης οι παίκτες της Ομόνοιας, δεν υπάρχει VAR στα παιχνίδια των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, το γκολ μετρά.

60′ Ο Κάντε απειλεί με δεύτερο γκολ. Απέφυγε σαν σταματημένο τον Λέτσγιακς και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

73′ ΓΚΟΛ για την Καραμπάχ με τον Σεϊτάεφ. Φέρνουν τα πάνω κάτω οι Αζέροι. Μετά από σουτ του Ζουμπίρ ο Φαμπιάνο απέκρουσε ασταθώς και ο Σεϊτάεφ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάρκαραν με τα μάτι οι παίκτες της Ομόνοιας.

78′ Πέναλτι για την Καραμπάχ σε χέριο του Λανγκ. Ο Ούγγρος αμυντικός πήδηξε με πλάτη στην μπάλα και υψωμένο το χέρι. Σωστός ο διαιτητής.

79′ ΓΚΟΛ για την Καραμπάχ με εκτέλεση πέναλτι του Μεντβέντεφ.

88′ Σουτ του Χουσεΐνοφ η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο.

90+4′ ΓΚΟΛ για την Καραμπάχ και πάλι με τον Κάντι. Κάνουν πάρτι οι Αζέροι στην επανάληψη, μετά από μακρινή πάσα ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σκόραρε σαν σε προπόνηση.

Τέλος αγώνα.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ