aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Καιροφυλακτούσε και τον άρπαξε - Τα οφέλη της απόκτησης του Ουζόχο

Ομόνοια: Καιροφυλακτούσε και τον άρπαξε – Τα οφέλη της απόκτησης του Ουζόχο

«Έραψαν» το στόμα, επέδειξαν υπομονή και μετά από συντονισμένες κινήσεις, η διοίκηση της Ομόνοιας έδρασε την κατάλληλη στιγμή, θωρακίζοντας τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο αίλουρος Φαμπιάνο Ριμπέιρο, βλέπετε, έχει να συναγωνιστεί για τα επόμενα πλέον τρία χρόνια έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, κάτι που ευελπιστούν οι πράσινοι ότι θα αποτελέσει άκρως υποβοηθητικό παράγοντα.

Ο Φράνσις Ουζόχο, λοιπόν, αμέσως μετά την αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ, υπέγραψε συμβόλαιο στην Ομόνοια, κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα που ξάφνιασε, αιφνιδίασε πολλούς και, όπως ήταν αναμενόμενο, συζητήθηκε. Από το ένα μεγάλο μαγαζί της Λευκωσίας σε χρόνο ρεκόρ μετακόμισε στο άλλο. Ό,τι και να έγινε, δεν αντιλέγει κανείς πως οι πράσινοι πρόσθεσαν στο ρόστερ έναν αποδεδειγμένα ικανό τερματοφύλακα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και πολύ περισσότερο ως ελεύθερο. Επίσης, τον γνωρίζουν από πρώτο χέρι αφού προ διετίας ανήκε στο δικό τους έμψυχο δυναμικό, με τη μορφή δανεισμού τότε από τη Λα Κορούνια.

Παρά το γεγονός ότι ο Νιγηριανός πορτιέρο δεν εμφανίστηκε στην περσινή σεζόν στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με τα δείγματα γραφής που κατέθεσε πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του (έπαιξε σε 24 ματς), στην Ομόνοια δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό. Παραμέρισαν το τι είχε γίνει πριν από ένα έτος και προχώρησαν τάχιστα τις διαδικασίες, επενδύοντας στις δυνατότητες του θηριώδους τερματοφύλακα. Πιστεύουν ότι μπορεί να βρει τον καλό εαυτό του και να αποτελέσει εγγύηση για τη θέση κάτω από τα δοκάρια έως το καλοκαίρι του 2024 που εκπνέει η τρέχουσα συνεργασία. Ο Ουζόχο, βεβαίως, ξέρει πως θα πρέπει να παλέψει πάρα πολύ για να κερδίσει θέση βασικού, αφού ο Φαμπιάνο αποτελεί έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν ποτέ από το κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο 22χρονος που υπέγραψε συμβόλαιο χρονικής διάρκειας τριών ετών, όπως προαναφέραμε, παρουσιάζεται πανευτυχής που επέστρεψε στο «Ηλίας Πούλλος», γράφοντας μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είμαι ευτυχισμένος που επέστρεψα σπίτι». Ο υψηλόσωμος Νιγηριανός, υπενθυμίζουμε, είναι εν ενεργεία διεθνής, φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και τη σεζόν 2019-20, ενώ αγωνίστηκε, επίσης, σε Ανόρθωση, Έλτσε, Λα Κορούνια. Είναι πολύ πιθανό στο Μουντιάλ του επόμενου έτους να βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή της Εθνικής Νιγηρίας, κάτι που ενδεχομένως να εκτοξεύσει τις μετοχές του.

Ο Ουζόχο έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στον κυριακάτικο φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας. Το ματς θα διεξαχθεί στο Δασάκι και θα αρχίσει στις 19:00. Οι φίλαθλοι της Ομόνοιας θα φιλοξενηθούν στην ανατολική κερκίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ