aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – Καϊράτ 0-0: «Άσφαιρο» αντίο στην Ευρώπη

Ομόνοια – Καϊράτ 0-0: «Άσφαιρο» αντίο στην Ευρώπη

Αντίο Ευρώπη με ένα βαθμό και μπόνους 166.000 ευρώ είπε η Ομόνοια. Οι πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με την Καϊράτ στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και αποχαιρέτησαν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρά το εκτεταμένο ροτέισον με οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ στο Τσίρειο και την απουσία κινήτρου, ζητούμενο για το «τριφύλλι» ήταν η πρώτη νίκη στη νεοσύστατη διοργάνωση. Εν τέλει οι πράσινοι δεν τα κατάφεραν αν και ήταν καλύτεροι από την Καϊράτ, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις λιγοστές, αλλά καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Μάλιστα, οι περσινοί πρωταθλητές Κύπρου θα μπορούσαν να έχαναν κιόλας, καθώς τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς την είχαν οι Καζάκοι με τον Φράνσις Ουζόχο να αποκρούει το πέναλτι του Ζοάο Πάουλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στην 3η θέση του ομίλου η Ομόνοια με τέσσερις βαθμούς, τελευταία η Καϊράτ με δύο. Την πρωτιά στον όμιλο πήρε η Βασιλεία με 14 βαθμούς, μετά τη σημερινή νίκη της με 3-0 επί της Καραμπάχ που τερμάτισε δεύτερη με 11 και θα παίξει μπαράζ για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Το ματς

Κυρίαρχη, πιο απαιτητική και πιο οργανωμένη ήταν η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Με εξαίρεση το «μουδιασμένο» πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και γυρόφερναν την εστία του Ποκατίλοφ. Η πρώτη καλή στιγμή του «τριφυλλιού» καταγράφηκε στο 21’ με τον Κακουλλή να κάνει την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λέσγιακς, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Ακόμα πιο κοντά στο γκολ έφθασαν οι πράσινοι πέντε λεπτά αργότερα, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Μποτεάκ έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι των Καζάκων. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν φάτσα με το γκολ, όταν στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου ο Λέσγιακς ανέτρεψε τον Ζοάο Πάουλο εντός περιοχής και ο Κοσοβάρος διαιτητής, Γκεντς Νούζα καταλόγισε σωστά την εσχάτη των ποινών.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος, αλλά ο Φράνσις Ουζόχος μιμήθηκε τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο- πολλάκις ξελάσπωσε την Ομόνοια με αποκρούσεις πέναλτι- και διατήρησε το μηδέν παθητικό.

Αν και υπήρχε καλός ρυθμός οι αξιοσημείωτες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λιγοστές. Η Ομόνοια απείλησε με τον Ψάλτη στο (47’), τον Ζαχαρίου (59’) και τον Ντούρις (74’), ενώ Ουζόχο φώναξε «παρών» όταν χρειάστηκε στο σουτ του Ζοάο Πάουλο στο 59’.

8ος ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική)

Ομόνοια – Καϊράτ 0-0
Βασιλεία – Καραμπάχ 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Untitled 3

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Λανγκ, Λέσγιακς (57′ Χούμποτσαν), Ζαχαρίου (64′ Λοΐζου), Χαραλάμπους (77′ Ντίσκερουντ), Μπασιρού (58′ Γκόμεθ), Μποτεάκ (58′ Ατιέμγουεν), Κακουλλής, Ντούρις.

Καϊράτ (Γκουρμπάν Μπερντίεφ): Ποκατίλοφ, Αλίπ, Ντούγκαλιτς, Μπαγνιάκ, Κέλερ, Αμπίκεν (73′ Καντέ), Μικάνοβιτς (86′ Μπουρατσίκεφ), Γκοράλσκι, Ζοάο Πάολο (86′ Σειντακίεφ), Κόσοβιτς, Σουσενάτσιεφ.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: – / Μικάνοβιτς, Γκοράλσκι, Ντούγκαλιτς, Ποκατίλοφ, Αμπίκε, Μπανιάκ, Κέλερ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Γκεντς Νούζα (Κόσοβο).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Φατλούμ Μπερίσα (Κόσοβο).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μπουγιάρ Σελιμάι (Κόσοβο).

4ος Διαιτητής: Βισάρ Καστράτι (Κόσοβο).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μέχρι στιγμής στο παιχνίδι. Η Καϊράτ έχει τον έλεγχο της μπάλας, η Ομόνοια είναι σε θέση άμυνας.

10′ Έχει αδυναμία στο κράτημα της μπάλας η Ομόνοια, οι παίκτες του Μπεργκ κάνουν εύκολα λάθη με αποτέλεσμα να χάνουν την κατοχή.

17′ Κέρδισε μέτρα η Ομόνοια, ισορρόπησε το παιχνίδι και πλέον είναι αυτή που ψάχνει με περισσότερες απαιτήσεις το γκολ.

21′ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, σέντρα του Λέσγιακς κεφαλιά του Κακουλλή η μπάλα έξω.

26′ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Χαραλάμπους πάσαρε στον Μποτεάκ εντός περιοχής, ο Γάλλος έκανε φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ποκατίλοφ.

34′ Πάσα του Κακουλλή στον Ψάλτη, αυτός έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει.

39′ Η Ομόνοια μετά το πρώτο δεκάλεπτο είναι καλύτερη από τους Καζάκους, είχε 1-2 πολύ καλές φάσεις για να προηγηθεί.

45+1′ Πέναλτι για την Καϊράτ, σε ανατροπή του Ζοάο Πάουλο από τον Λέσγιακς.

45+2′ Απέκρουσε το πέναλτι του Ζοάου Πάουλο ο Ουζόχο!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Σουτ του Ψάλτη, άστοχο.

56′ Ο Ουζόχο αποκρούει με δυσκολία το σουτ το Ζοάο Πάουλο. Λέει και πάλι «όχι» στον Βραζιλιάνο ο Νιγηριανός τερματοφύλακας.

59′ Καλή στιγμή για την Ομόνοια, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ, ο Ζαχαρίου βρέθηκε σε θέση βολής η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

74′ Ωραία ενέργεια του Κακουλλή από αριστερά, έκανε το γύρισμα ο Ντούρις σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

79′ Βρέθηκε στο έδαφος ο Παναγιώτου σε μαρκάρισμα του Ντούγκαλιτς, ζήτησαν πέναλτι οι πράσινοι, όμως ο διαιτητής έχει διαφορετική άποψη.

90′ Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ