aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Και τώρα πιάστε την!

Ομόνοια: Και τώρα πιάστε την!

TΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πράσινο τρένο σφύριξε και στο Τσίρειο και βαδίζει για τον τίτλο! Η Ομόνοια, με μεστή εμφάνιση, από τις καλύτερες το τελευταίο διάστημα, πέρασε από την έδρα της ΑΕΛ την οποία υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της στο Τσίρειο (μετρούσε 16 ματς αήττητη) στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Η διαφορά του «τριφυλλιού» από τη χθεσινή αντίπαλό του αλλά και από τον Απόλλωνα αυξήθηκε στους 4 βαθμούς, έβαλε πίεση στους διώκτες της και απέκτησε προβάδισμα για κατάκτηση του τίτλου επτά στροφές πριν το τέλος της σεζόν.

Ήταν η πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του Μπεργκ στο Τσίρειο, η οποία μάλιστα ήλθε με ανατροπή με σκόρερ του Λοϊζου (24’) και Τσέποβιτς με πέναλτι (45’+1). Διεύρυνε το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες και ζητείται αντίπαλος να τη σταματήσει. Όσον αφορά στην ΑΕΛ, αν και προηγήθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ με τον Τεϊσέιρα (3’), δεν είχε καλή παρουσία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Διάστημα στο οποίο η Ομόνοια πίεσε και πέτυχε τα δύο γκολ της. Παρά την προσπάθειά της στο δεύτερο ημίχρονο και τις ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Πάντιτς (90’+1), δεν μπόρεσε να έχει βαθμολογικό κέρδος. Για πρώτη φορά δέχθηκε δύο γκολ στο Τσίρειο. Πλέον επικεντρώνεται στον επαναληπτικό κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα, την προσεχή Τετάρτη.

Ήταν ντέρμπι με τα όλα του και επιβεβαίωσε την παρουσία των ομάδων στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, η Ομόνοια ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα, δεν επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε και το πλάνο του Μπεργκ λειτούργησε εξαιρετικά και έκανε την ολική ανατροπή. Το δεύτερο γκολ της Ομόνοιας ήλθε με πέναλτι, το οποίο δεν καταλογίστηκε αρχικά αλλά με παρέμβαση του VAR (Τιμόθεος Χριστοφή) ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου αφού είδε τη φάση (η οποία ήταν αρκετά δύσκολη) επανήλθε και υπέδειξε το πέναλτι για χέρι του Ντανίλο.

Απόφαση που αμφισβητήθηκε από τους γαλαζοκίτρινους και προκάλεσε έντονα παράπονα. Στην επανάληψη η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της, σε κάποιες στιγμές ήταν αρκετά καλή και είχε τις ευκαιρίες για την ισοφάριση, με σημαντικότερη το δοκάρι του Πάντιτς (90’+1). Η Ομόνοια διατήρησε το προβάδισμά της και αραιά και που θέλησε να απειλήσει με κορυφαία στιγμή το βολέ του Κούσουλου από 30 μέτρα (54’), υποχρεώνοντας τον Βοζίνια σε σπουδαία επέμβαση. Στις καθυστερήσεις (90’+3) αποβλήθηκαν οι Αβντιγιάι και Ντούρις, που πιάστηκαν στα χέρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ