aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Και πού είσαι ακόμα…

Ομόνοια: Και πού είσαι ακόμα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με το που εκτέλεσε χθες το πέναλτι ο Νταβίδ Μπαράλ στο 45’+2, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ (2-1 τελικό), η Ομόνοια ισοφάρισε μία δική της αρνητική επίδοση όλων των εποχών. Ο λόγος για τα εις βάρος της τέρματα σε αγώνες πρωταθλήματος σε απόλυτους αριθμούς.

Σε σύνολο 26 αγωνιστικών, οι πράσινοι μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυά τους 37 φορές. Τόσα πολλά τέρματα δέχτηκαν άλλη μία φορά στην ιστορία τους, την περίοδο 2013-14. Μόνο που τότε χρειάστηκαν 36 παιχνίδια πρωταθλήματος για να φτάσουν σε αυτό τον αριθμό.

Γίνεται κατανοητό ότι οι τριφυλλοφόροι οδεύουν σταθερά, όχι απλώς προς την κατάρριψη της χειρότερης επίδοσης της ιστορία τους, μα σε συντριβή της. Διότι απομένουν άλλα δέκα παιχνίδια στα πλέι οφ, όλα με χαρακτήρα ντέρμπι.

Όπως επισημάνθηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ στατιστικής της Ομόνοιας, η αμυντική αδυναμία της είναι από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους έχασε αρκετούς βαθμούς. Τους οποίους αν είχε σήμερα, θα της επέτρεπαν να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες τους στόχους της. Πλέον, το ερώτημα είναι πού θα σταματήσει ο αριθμός των γκολ εις βάρος της, με το πέρας του μαραθωνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ