aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια και «έδρα μας όλη η Κύπρος»!

Ομόνοια και «έδρα μας όλη η Κύπρος»!

Όπως γράψαμε από το πρωί (δες εδώ), Ομόνοια και ΓΣΠ θα τα πουν αύριο στα γραφεία του ΚΟΑ και θα φανεί εάν υπάρχει τρόπος να ανατραπεί το κλίμα και να μη χωρίσουν οι δρόμοι τους. Οι οπαδοί της πάντως είναι διατεθειμένοι να την ακολουθήσουν σε οποιοδήποτε γήπεδο δηλωθεί για έδρα της.

Αυτό προκύπτει μέσα από τα σχόλιά τους στα ΜΚΔ, αλλά και στις μεταξύ τους συζητήσεις που γίνονται στον δρόμο, σε καφετέριες, σε περίπτερα και όπου αλλού συναντώνται έστω και τυχαία. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Με πιο περίτρανο παράδειγμα τη μακρινή περίοδο 1992-93. Η ομάδα τους τιμωρήθηκε με ποινή δέκα αγωνιστικών μακριά από το Μακάρειο, για τα πολύ σοβαρά επεισόδια της πρεμιέρας στο Τσίρειο με τον Απόλλωνα και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Στέφανου Χατζηστεφάνου.

Το σλόγκαν τότε ήταν «έδρα μας όλη η Κύπρος», που μετατράπηκε σε πράξη καθώς όλα τα γήπεδα αποδείχτηκαν μικρά για να χωρέσουν τον πράσινο λαό. Η Ομόνοια μάλιστα πέρασε αλώβητη από την τιμωρία της έδρας της και στο τέλος της σεζόν στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Το ζήτημα ασφαλώς και η σημαντική διαφορά αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι πράσινοι θα πρέπει αύριο να δηλώσουν έδρα για πιθανή πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα πρέπει να βρουν και έδρα για τα προκριματικά.

Οι οπαδοί της εύχονται να βρεθεί λύση και όπου αγωνιστεί τελικά, θεωρείται δεδομένο πως θα είναι στο πλευρό της Ομόνοιας.

Σ.σ.: Η φωτογραφία είναι από εκείνη τη σεζόν σε παιχνίδι στο ΓΣΖ. Μπορείτε να δείτε τι συνέβαινε στην κερκίδα, που φαίνεται πίσω από τους παρεταγμένους ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ