aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ήταν «σάκος του μποξ» μα οι παίκτες δεν έχουν ιδέα…

Ομόνοια: Ήταν «σάκος του μποξ» μα οι παίκτες δεν έχουν ιδέα…

O κυριακάτικος αγώνας της Ομόνοιας με αντίπαλο τον Άρη στη Λευκωσία είναι ο 48ος στην ιστορία του πρωταθλήματος A’ Κατηγορίας. Το γραφείο Τύπου των πρασίνων παρέθεσε χθες την προϊστορία των δύο μονομάχων με γηπεδούχο το «τριφύλλι». Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», με βάση τους προηγούμενους αγώνες, από τη σεζόν 1954-55, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομάδες που θεωρούντο «σάκος του μποξ».

Η Ομόνοια έχει 39 νίκες, 7 αγώνες έληξαν ισόπαλοι, ενώ 1 νίκη μετρά ο Άρης (τη σεζόν 1990-91). Πιο μεγάλη σε έκταση επιτυχία ήταν το 10-0 τη σεζόν 1992-1993, μια αναμέτρηση που δεν έγινε στη Λευκωσία, αλλά στο ΓΣΖ. Στους 47 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων η Ομόνοια σκόραρε 154 φορές και ο Άρης 27. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εκτός έδρας επίδοση του Άρη, περιλαμβάνει «επιτυχία» μια φορά τη δεκαετία. Κι όταν λέμε «επιτυχία» μιλάμε για μια ισοπαλία ανά δεκαετία.

Την περίοδο 1995-1996 το αποτέλεσμα ήταν 1-1, την 2007-2008 0-0 και την περίοδο 2013-2014 1-1.
Φέτος, ο Άρης λειτουργεί με άλλα δεδομένα και η βαθμολογική του θέση δεν είναι τυχαία. Στην πλειονότητά τους, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν έχουν ιδέα από την προϊστορία που έτσι κι αλλιώς δεν… παίζει ποδόσφαιρο. Το ενενηντάλεπτο (συν οι καθυστερήσεις) εντός των τεσσάρων γραμμών στο ΓΣΠ θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, για το οποίο οι πράσινοι έχουν πολλούς λόγους να είναι αισιόδοξοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ