aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ισοφάρισε το ρεκόρ της 20ετίας

Ομόνοια: Ισοφάρισε το ρεκόρ της 20ετίας

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η Ομόνοια εντυπωσιάζει σε πολλούς τομείς, τη φετινή σεζόν και το «κλειδί» για τη μέχρι σήμερα πολύ καλή πορεία που διανύει στο πρωτάθλημα είναι η ανασταλτική της λειτουργία. Μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει το γεγονός ότι έχει δεχθεί φέτος μόλις έξι γκολ, τη στιγμή που άλλες χρονιές -πρόσφατες κυρίως- δεν προλάβαινε να μαζεύει τη μπάλα από το πλεκτό της.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μαγκιά να κάνεις τους «προπονητές της εξέδρας» να χαμογελάσουν

Κι αυτό οφείλεται φυσικά και στην ποιότητα που διακρίνει τους αμυντικογενείς παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ του το «τριφύλλι», αλλά και στην εξαιρετική δουλειά που κάνει στον συγκεκριμένο τομέα η τεχνική ηγεσία. Είναι ολοφάνερο πως ο Χένινγκ Μπεργκ έδωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που θα αμύνεται η Ομόνοια και έχει καταφέρει να περάσει τα «θέλω» του στους παίκτες του.

Διαβάστε επίσης: Ακόμη μία ασίστ, συνεχίζει να ονειρεύεται

Τα έξι γκολ παθητικό σε 12 αγώνες αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης αμυντικής συμπεριφοράς της Ομόνοιας την τελευταία 20ετία. Τελευταία φορά που οι «πράσινοι» δέχθηκαν έξι γκολ σε όσες αγωνιστικές έχουν δώσει φέτος, ήταν τη σεζόν 2011-12 (6 γκολ κατά). Εκείνη την εποχή η ομάδα βρισκόταν και κορυφή στην 12η αγωνιστική, έχοντας μάλιστα και την καλύτερη επίθεση (20 γκολ υπέρ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ