aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ήρθε ως ηχηρό όνομα, καλείται να το δικαιολογήσει

Ομόνοια: Ήρθε ως ηχηρό όνομα, καλείται να το δικαιολογήσει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με τη φόρα από την καλύτερη παρουσία της και την πιο ευρεία νίκη της στο πρωτάθλημα, θα πάει η Ομόνοια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή. Οι πράσινοι στην 13η αγωνιστική πραγματοποίησαν την πιο μεστή εμφάνισή τους, ήταν παραγωγικοί περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Όσο περνούν οι αγώνες ανεβάζουν στροφές, γίνονται καλύτεροι και στόχος τους είναι να σταθεροποιηθούν σε ψηλές πτήσεις που θα δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες.

Η ομάδα του Μπεργκ τρέχει ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων. Θέλουν να το διευρύνουν απέναντι στην ΑΕΚ, να στρογγυλοκάτσουν στην κορυφή και να κάνουν τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας. Μετά την 5η αγωνιστική και την απρόσμενη ήττα από την Πάφος FC, η Ομόνοια σε οκτώ αγώνες μέτρησε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Θα μπορούσε η μια ισοπαλία να ήταν νίκη, αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι άλλες δύο, με Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, ήταν εντός προγράμματος.

Ακόμη κι έτσι, η Ομόνοια δείχνει σταθερότητα στα αποτελέσματά της. Πλέον, απέναντι στην ΑΕΚ θα θελήσει να ισοφαρίσει το σερί επιτυχιών της, που είναι τρεις και τις είχε πετύχει από την 8η έως και τη 10η αγωνιστική απέναντι σε Εθνικό, ΑΕΛ και Παραλίμνι αντίστοιχα. Σταμάτησε στο «αιώνιο» ντέρμπι (0-0). Στα προηγούμενα δύο ματς πέτυχε ισάριθμες νίκες, επί των Δόξα και Νέα Σαλαμίνα και θα θελήσει να τριτώσει το καλό απέναντι στην ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ομόνοια, 4άδα κυπριακών ομάδων στην «ξενομανία»

Ακόμη, η Ομόνοια στο επικείμενο ματς με την ΑΕΚ θα επιδιώξει να στηριχθεί στην πετυχημένη συνταγή των ντέρμπι, στα οποία είναι αήττητη. Έδειξε να έχει τον τρόπο να προσεγγίζει σωστά τέτοιους είδους παιχνίδια, πάει «διαβασμένη» και αποφασιστική. Πέτυχε δύο νίκες στο ΓΣΠ απέναντι σε Απόλλων (1-0) και ΑΕΛ (1-0), ενώ σε άλλα τρία έμεινε στην ισοπαλία, με τον ΑΠΟΕΛ (0-0) και εκτός έδρας με ΑΕΚ (2-2) και Ανόρθωση (0-0). Το προσεχές ντέρμπι είναι το πρώτο του Β’ γύρου και θα κυνηγήσει το τρίποντο, το οποίο στερήθηκε στο ΑΕΚ Αρένα λόγω σοβαρών διαιτητών λαθών. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για το «τριφύλλι» να ψάξει με μανία τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η υποχρεωτική αλλαγή και η «επικίνδυνη» εξάδα

Η απουσία του Ντάρμπισαϊαρ για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική, ωστόσο μια μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να στέκεται σε μια απώλεια. Άλλωστε, ο Μίκου ήλθε στην ομάδα ως ηχηρό όνομα βάσει βιογραφικού και καλείται να το δικαιολογήσει αλλά και να δικαιώσει αυτούς που τον επέλεξαν το καλοκαίρι. Τώρα που τον χρειάζεται η ομάδα, είναι η δική του ώρα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ