aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ήρωας των εννέα βαθμών

Ομόνοια: Ήρωας των εννέα βαθμών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αν το πρωτάθλημα τελείωνε με την προψεσινή νίκη 2-1 εις βάρος της ΑΕΛ, ο Μαρίνος Τζιωνής θα έπαιρνε δικαιωματικά τον τίτλο του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής για την Ομόνοια. Ένα τεράστιο δικό του γκολ στο 90’+1, που διατηρεί το «τριφύλλι» αφεντικό στη μάχη του τίτλου και, παραλλήλως, έθεσε νοκ άουτ τη μία εκ των δύο συνδιεκδικητριών ομάδων (η άλλη είναι ο Απόλλων).

Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που το έπραξε ο Κύπριος διεθνής μεσοεπιθετικός κατά το τρέχον πρωτάθλημα. Άλλοι έξι βαθμοί οφείλονται σε τέρματά του, που έδωσαν τη λύση στο τελευταίο 20λεπτο. Η πρώτη φορά ήταν απέναντι στην Πάφος FC, όταν είδε δίχτυα στο 78’ γράφοντας το 2-1, και η δεύτερη κόντρα στην ΑΕΚ, όταν σκόραρε στο 70’ και πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού.

Συνολικά, εννιά βαθμοί από δικά του καθοριστικά τέρματα στα τελευταία στάδια των αντίστοιχων παιχνιδιών. Από εκεί και πέρα, γκολ σε χρόνο καθυστέρησης πέτυχε και στο 2-0 εις βάρος του Ολυμπιακού, σφραγίζοντας το τρίποντο.

Εκτός όμως από τον Τζιωνή, άλλοι δύο ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας αναδείχτηκαν ήρωες της τελευταίας στιγμής, χαρίζοντάς της από τρεις βαθμούς με δικό τους τέρμα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την γκολάρα του Κίκο με εκτέλεση φάουλ σχεδόν από το σημείο του κόρνερ, που χάρισε στο 89’ τη νίκη στους πράσινους εις βάρος της ΑΕΚ; Από τα πιο χαρακτηριστικά της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Το κακόγουστο αστείο με τη «γατούλα» και το συμπέρασμα

Τέλος, στο 80’ του αγώνα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου «μίλησε» ο Μάρκο Τσέποβιτς, ανοίγοντας το σκορ στο «Τάσος Μάρκου» και χαρίζοντας στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη. Συνολικά, λοιπόν, 15 βαθμοί μαζεύτηκαν με καθοριστικά γκολ που σημειώθηκαν από το 70’ των παιχνιδιών και μετά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ